Tuesday, November 28, 2006

TARHANA ÇORBASI




İşte benim en sık yaptığım çorba. Yapması hazır çorba kadar kolay. Üstelik eşim Uşaklı olduğu için çok seviyor. Uşaktan gelen nefis ev tarhanası ile harika oluyor.

Malzemeler

3 yemek kaşığı tarhana
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet domates
1 yemek kaşığı (dolu dolu) salça (yarısı domates yarısı biber salçası)
2-3 diş sarımsak
nane

Salça, domates ve sarımsakları yağda kavurun. (Domates yoksa sadece salçayla da gayet güzel oluyor) Önce suyu sonra tarhanayı ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca üzerine nane serpin ve 5-10 dakika altını kısarak kaynamaya bırakın.

2 comments:

yeecee said...

Bu ne lezzet! Yedik ve cok sevdik. Tebrik ederiz.

protein tozu said...

Protein tozu kas geliştirmez, sadece verilen enerjinin bir kısmının geri kazanılmasını sağlar. Doktorlar da çok fazla protein tozu önermez. Onun yerine protein bakımından zengin olan yumurta ve sütü önermektedirler. Doğal besinler normal alındığı sürece herhangi bir ek gıdaya ihtiyaç duyulmaması söylüyorlar. Aynı zamanda spermlerin daha kalitesiz olması, aşırı protein tozu kullanılmasından kaynaklandığını belirten araştırmalar da yapılmıştır. Araştırmalar protein tozunun düzenli kullanılmasında herhangi bir problemin olmadığını ve doktor kontrolünde alınması gerektiğini gösteriyor. Protein tozunun sabahları aç karnına alınmasının, aç kalmış vücuda daha etkili olduğu ve etkili şekilde vücuda işlendiğini belirtebiliriz. Protein tozu gym salonları, eczaneler ya da vücut geliştirme malzemeleri satan mağazalardan rahat bir şekilde alınabilmektedir.

Uyandığımızda vücudumuz minimum 6 saatlik bir açlık ve yenilenme dönemi geçirdi. Ve tabiki yenilenme sırasında kas hücrelerindeki protein depolarıda kullanıldı. Bunları yerine koymak için 1 kaşık protein tozunu sütle karıştırarak içmeniz sabahları metabolizmanızıda hızlandıracağından gün içinde yağ yakımınızı daha fazla arttırmış olucaksınız. Ardından güzel bir kahvaltıyla öğlen yiyeceğiniz yemeği hafifleştirmiş olucaksınız. Gelelim whey proteinlerinin alımına. Sizlere önericeğim birkaç marka var ancak diğer markalarda tabiki farklı değildir. Ben sadece denediğim markaları söylemek istiyorum ; Weider, Multipower, Hardline gibi markaları denedim hepsi son derece mükemmel. Hangi marka protein tozu kullanırsanız kullanın, yanlış zamanda kullanırsanız, alabileceğiniz en iyi etkiden yoksun olursunuz. protein tozu