Wednesday, September 19, 2007

FIRIN MAKARNA

1 paket fırın makarna
1lt süt
4-5 çorba kaşığı un
1kase rende kaşar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, karabiber

Makarnayı haşlayın.
Makarnalar haşlanırken, tereyağı eritin. Zeytinyağı da ekleyip, unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun. Üstüne sütünü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Haşladığınız makarnanın yarısını yağlanmış derin bir borcama koyun. Üstüne sosun yarısını koyup, yayın. Kalan makarnayı ekleyip üstünü kalan sosla kapatın. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpip, 20-25 dk fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Bu makarnayı kuzenim Meriç bize geldiğinde yapmıştım. Biz 3 kişi olduğumuz için yarım paket makarna ile diğer ölçülerin de yarısını kullanarak yaptım.

4 comments:

Anonymous said...

Tatlım yani döktürmüşsün yine. Bende buna benzer bir tarif yaptım vakit buşursam yazıcam erişteli kaşarlı aynı fırında makarna gibi hayatım.Ellerine sağlık.Not: Her gelişimde yandaki gülen resmin içimi rahatlatıyor tatlım.Hep böyle gül emi!

Serra said...

sevgili ablacığım.
makarnaya bayılırım...izninle sana bir sobe dedim..katılır mısın..

Anonymous said...

Böyle marifetli iş arkadaşı zor bulunuyormuş. Nerede o hergün 5 çeşit tatlı, tuzlu, meyve, olmadı browniyle geçirdiğim günler. (Kalori geçitinde emeği olanlar da dahil)
Tüm kata selamlarrr....

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Edacım, bekliyorum tarifini. Uşaktan erişte getirmiştik onlarla denerim.

Teşekkürler sevgili Serra.

AAA Serdar inanmıyorum çok şaşırdım ve sevindim. Biz de seni çok arıyoruz, herkesin selamı var.

Sevgiler...