Sunday, November 25, 2007

ÇİKOLATA MUSLU TART- KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER

Lale'nin sitesine tarifler yayımlanmaya başladı mı diye bakmak için girdiğimde çok üzücü bir haberle karşılatım. İnsanın söylemeye dili varmıyor, yazacak bir şey bulamıyor. Zaten böyle durumlarda konuşmak (dolayısıyla yazmak) konusunda çok başarısızımdır. Allah Esra'nın yakınlarına sabır versin diyebiliyorum sadece.

Bu tarifi etkinlik için kafamda belirlemiştim. Cuma akşamı yapıp, Cumartesi günü işyerinden arkadaşım Derya'lara giderken götürdüm.

Pazar günü yayımlamayı umuyordum ama ne yazık ki mümkün olmadı. Etkinliğin son katılım tarihini kaçırmış oldum böylece ama bugün yine de sevgili Lale'ye mail atmayı düşünüyorum, belki bi güzellik yapar bana:)





Malzemeler

Tabanı için;
2 paket eti burçak
3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı su
1 yumurta beyazı

Çikolatalı mus için;
2 paket bitter çikolata (80 grlık)
2 sarısısı ve beyazı ayrılmış yumurta

Kreması için;
1/2 kutu krema (100 ml)
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket labne

Süslemek için;

kakao

Bisküvileri kırarak un haline getirin, ben rondo kullandım. Tereyağı, su ve yumurta beyazını katıp, bisküviler hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Tart kalıbını yağlayıp, bisküvi hamuru kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika bisküvi sertleşinceye kadar pişirin.

Çikolataları benmari usulü eritin. Yumurtanın beyazını mikserle çırparak kar haline getirin. Önce yumurta sarılarını sonra kar haline getirdiğiniz yumurta beyazını çikolataya karıştırın.

Ayrı bir kapta, pudra şekeri ve kremayı çırpın. Labne peynirini ekleyip, biraz daha çırpın.

Pişen ve ılıyan bisküvi hamuru servis tabağına alın. Üzerine önce çikolatalı musu sonra peynirli kremayı sürün. Kakao ile süsleyip, servis yapın.

12 comments:

ACIBADEM KURABiYESi said...

o nefis bir görüntü ve eminim ki çok güzel bir tat aynı zamanda... Eline sağlık... Benden sana 10 puan:)

Betül İnce said...

Çok güzel görünüyor. Eminim lezzetide öyledir.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Merhaba canim, tart harika görünüyor, ellerine saglik. Degisik bir lezzet oldugu belli oluyor zaten resimlerden.

Etkinlige cok güzel yakisan bir tarif olmus.

Selam ve sevgilerimle..

Unknown said...

Test edildi onaylandı. Nefis olmuştu gerçekten. Ellerine sağlık...

cekirdeksizuzum said...

teşekkürler kurabiyecim, sana da yaparım,

çok teşekkürler sevgili betül,

teşekkürler kevser, bana değişik geldiği için denemiştim senin de öyle düşünmene ve etkinliğe yakıştırmana sevindim. ben tabanı başka tartlarda da kullanmayı düşünüyorum, çok pratik ve lezzetli geldi bana.

teşekkür ederim menşurecim, afiyet olsun.

sevgiler...

Yaren said...

Pasta cok güzel görünüyor,cikolatayla muz cok güzel lezzet verir.Ellerine saglik.

Mutfak Havlusu said...

çok nefis,sakince tabakta duruyor.
şimdi önümüzde olsaydı oh ne ala:))
ellerine sağlık.

Anonymous said...

Canım evet ya bende çok üzüldüm ya yazdım da hatta bu arada ben safı pazar okudum ve denedim her malzemem kabım vardır ama altı yapıştı çıkmadı kalıbından becel sürdüm Ömer sıvı yağ sürecektin dedi sence haklımı ben nerde yanlış yaptım :( Ayol kocam benden daha iyi anlıyorsa çatlarım valla :)

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim sevgili yaren, aslında pastanın içinde muz yok, mus var...

çok teşekkürler mutfak havlusu.

sen doğru yapmışsın edacım, çıkmamasının başka bir nedeni olmalı.

sevgiler...

Melek* said...

ay nereyi açsam tart çeşitleri ama sizinkide basite alıncak gibi değil hani çok iddialı duruyor tabi tadıda öyledir ellerine sağlık hayırlı geceler

Ferkay said...

Canım harika görünüyor. Yanlış anlamadım değilmi yumurtalar çiğden oluyor.. eğer öyle ise bu biraz düşündürücü. Yinede ellerine sağlık.

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkürler m.akın,

teşekkürler sevgili feray, ilk başta ben de tereddütlü yaklaşmıştım yumurtaların çiğ olmasına ama hiç koku falan yapmadı. benim gibi bir yumurta sevmez bile sorun yaşamadı. gönül rahatlığı ile deneyebilirsin canım.

sevgiler...