1,5 fincan kekun
1,5 fincan un
3 çorba kaşığı zeytinyağ
3 çorba kaşığı ılık su
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı süt
İçi için;
Beyaz peynir
Karabiber, kırmızı biber
Tarif Sofra Dergisinden. Ben yaparken miktarları bayağı değiştirdim. Oranları kullanmak isterseniz diye malzemeleri aynen yazdım.
Fincanla kastedilenin çay fincanı olduğunu düşünerek yemek takımımın çay fincanları ile unu koydum. Daha sonra yukarıdaki miktarda yağ ve su ilave ettim ama yetersiz geldi. Hamur birleşmedi. Biraz daha yağ ve su ekledim. Yaklaşık yarımşar fincan yağ ve su koymuş oldum. Kastedilen kahve fincanı mı acaba emin değilim ama o zaman da çok az olurdu sanırım. Zaten bu hali ile de çok az oldu. Baktım yaptığıma değmeyecek aynı ölçülerde bir hamur daha yoğurdum.
Hamuru 1 saat buzdolabında beklettim. Buzdolabından çıkan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elimle açtım. İçine ezdiğim ve karabiber, kırmızı biber serptiğim beyaz peynirden koyup kapattım. Üzerine hafifçe bastırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim. Yumurta ve 2 yemek kaşığına çıkardığım sütü çırpıp, üzerlerine sürdüm. Isıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirdim.
Malzeme miktarını değiştirdiğimden ve tarifte su ve yağ dışında bir şey olmamasından (çünkü genelde süt ve yoğurt gibi şeyler de oluyor) poğaçalar olmayacak diye bayağı endişelendim. Sanırım kekun kullanıldığından başka bir şeye gerek kalmıyor. Sonuç olarak ben ve yiyenler beğendik.
Malzeme miktarını değiştirdiğimden ve tarifte su ve yağ dışında bir şey olmamasından (çünkü genelde süt ve yoğurt gibi şeyler de oluyor) poğaçalar olmayacak diye bayağı endişelendim. Sanırım kekun kullanıldığından başka bir şeye gerek kalmıyor. Sonuç olarak ben ve yiyenler beğendik.
10 comments:
Merhabalar yeniden!Elinize saglik ama biraz ugrastirmis sizi galiba!Ben birsey yazmak istedim sadece yorum yaparken söyleki; bende temin ettigim hicbir tarifle oynayamam,yani ne ve nasil yapilmasi gerekiyorsa öylece denerim,sansima güzel olursa,ama genelde iyi oluyor,tabi kötü sürprizlerlede karsilastigim oldu...Dolayisiyla bu, kendinizden (mecbur kalmadikca tabi)katilan malzeme ve öcüsünü,yani degistirmek adina,yapanlara hayretle bakiyorum,cünkü ben yapamiyorum,dedimya bazen iyi bazen kötü bir durum gibi bence...Güven meselesi birazda,mesela ben Lezzet dergisini ilk ciktigi günden beri takip ederim,cok ama cok tuttugum tek dergidir,nerdeyse bütün denedigim tariflerde olumlu sonuclar aldim,temel yemekler edindim,Lezzet i cok seviyorum...Neyse ben fazla uzatmayayim,sizi yeni tanidim ama isminizi sanirim bilmiyorum henüz,yada suan öyle yorgunumki okuduysamda hatirlayamam,isim tutma özürlüyüm kusura bakmayin,bu arada bende Ankara Polatli'danim,ama sizi Almanya'dan takip edecegim,sevgiler... SERPIL...
slm
değişik bir poğaça tarifi.kek un hiç poğaçada kullanmadım.üstüne süt sürmekte aklıma gelmedi.ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Teşekkürler Serpil,tanıştığımıza sevindim. Ben de genelde tariflerde pek değişiklik yapmam aslında ama poğaça kıvamını artık öğrendiğimden sanırım bunda değişiklik yapabildim.
Teşekkürler sarımutfak, ben de kekunu ilk kez denedim. Oldukça pratik oldu, tavsiye ederim.
Sevgiler...
Canım,
ellerine sağlık hiç boş durmuyorsun. Bazen ben de değiştiriyorum ölçüleri. Yaparken bakıyorum ki ne alaka bu ölçülerle bu tarif asla tutmaz deyip değişiklik yapıyorum. Bazen çok garip ölçüler çıkabiliyor karşıma. Bazen çok kötü olacak zannettiğim ama iyi olduğu da oldu. çok nadir ama oluyor.
sevgiler...
teşekkürler sevdamavisi, ben değişiklikler yapmaya yeni yeni başladım. yaptıkça oluyor sanırım. artık poğaça hamuru hangi kıvamda olmalı biliyorum mesela. böyle olunca da kafama göre ekleme yapabiliyorum.
sevgiler
Sayfaya gelince güler yüzüyle üzümler karşılıyor bizi.İçim açıldı inanınki..Başka güzelliklerde var tabiki ama ben üzümden yana kullanacağım bu günki şansımı...sevgiler..
ellerinize sağlık çok güzel olmuş poğaçalar bende sık sık yaparım eşim çok sever diye sizin tarifi uygularım inş. birgünde
hayırlı geceler
canım ellerine sağlık poğaçalar gerçekten çok güzel olmuş.Kekunlu denememiştim, bende yapayım haftasonu kahvaltılık iyi olur.
Sevgiler..
Post a Comment