Aslında yazmak istediğim başka şeyler vardı ama fotoğraf makinemi boşaltamadığımdan onları sonra yazacağım. Yazılacaklar listesinden fındıklı kurabiyeyi yazayım bugün.
Bu tarifi Dr. Oetker'in şekerli vanilininin(nin nin ne garip bi kelime oldu:)) arkasında görüp denedim. Pratik ve lezzetli oldu.
Malzemeler
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2-2,5 su bardağı un
125 gr yumuşak tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1,5 çay bardağı ince dövülmüş fındık
Üzerini süslemek için;
Tüm fındık
Tereyağı, şekerle iyice çırpın. Yumurtayı ekleyip çırmaya devam edin. Şekerli vanilini ve unu ekleyip yoğurun. Öğütülmüş fındığı da ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafifçe üzerine bastırarak sıralayın. (Hafif bastırın çünkü fındıkları koyarken de biraz yayılıyorlar) Topların üzerine birer adet bütün fındık batırın ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrol ederek yaklaşık 20 dakika pişirin.
1 comment:
Fırında pişen misss gibi fındığın kokusu burnuma kadar geldi. Ellerine sağlık
Post a Comment