Wednesday, January 14, 2009

ÜÇ RENKLİ SALATA

Geçen hafta gelen misafirlerimize yaptığım salata

Malzemeler
6-7 tane patates
3-4 tane havuç
1 demet maydonoz (ben kullanmadım ama maydonoz miktarını azaltıp, biraz dereotu, biraz da yeşil soğan ekleyebilirsiniz.)
½ limon
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Süslemek için;
Biberli zeytin

Patatesi ve havucu haşlayın. (Ben her ikisini de soyup iri parçalar halinde düdüklü tencerede haşladım.)
Maydanozları ince ince kıyın.
Haşlanmış patatesi iyice ezin. Limon, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırın ve patatesi bu sosla iyice yoğurun.
Çukur bir kaba streç film serin.
Patatesin 2/3’ünü kabın tabanına bastırarak yerleştirin.
Havuçları ezip, ayırdığımız patatesin yarısı ile karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine bastırarak yerleştirin.
Kalan patatesle ince kıyılmış maydanozu karıştırın ve en üste bastırarak yayın.
Kabın üzerini de streç filmle kaplayarak 1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün ters çevirip, dilimlenmiş zeytinlerle süsleyerek servis yapın.

1 comment:

Zamandan Sızan said...

hımmm haftasonu kahvaltıya misafirlerim var..yapmalı bunu..çok hoş görünüyor..