Tuesday, March 3, 2009

BROWNİ

Kuvertür çikolata aldığımdan beri browni denemek istiyordum. Bu tarifle tam aradığım tada ulaştığımı düşünüyorum. Tarifi ya diğer bloglardan ya da bir dergiden buldum ama hatırlamıyorum. Genelde yazdığım kağıda mutlaka aldığım yeri de yazarım ama bu sefer yazmamışım. O nedenle kaynak gösteremiyorum. Kendi tarifine benzeten olursa haber versin ekleyeyim. Gerçi ben ufak bir iki değişiklik yaptım ama olsun özüne dokunmadım sayılır.


Malzemeler

1 su bardağı un
3 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
80 gr. bitter kuvertür çikolata
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu


Tarifte 1 su bardağı da ceviz vardı ama evde olmadığından ben koyamadım. Olsaydı eminim daha da nefis olacaktı. Eğer varsa siz ekleyin bence.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolatalar erimeye başlayıp yarı yarıya sıvılaşınca tereyağı ekleyin. İkisi birlikte erisin.

Şeker ve yumurtayı iyice çırpın.

Erimiş çikolata ve tereyağı ile sıvı yağı ekleyip, karıştırın.

Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip, tüm malzemeler karışına kadar düşük devirde çırpın.

Yağlı kağıt serilmiş kare borcama dökün.

Ben en küçük kare borcama döktüm ve yüksek dilimlerim oldu. İnce dilim tercih ediyorsanız daha büyük bir kaba dökebilirsiniz.

3 comments:

ACIBADEM KURABiYESi said...

az yağlı az şekerli tam bana göre... Eline sağlık canım...

Anonymous said...

teşekkür ederim yazınıziçin

Anonymous said...

teşekkür ederim yazınıziçin