Tuesday, June 9, 2009

MERSİN

Tekrar yazasım geldi ne kadar sürer bilinmez??

Haftasonu annemle babamı Mersin'e yazlığa bırakıp döndük. Cuma gecesi yola çıktık Pazar'da döndük. Kısa süreli bu kaçamak çok iyi geldi. Mersin'i hiç bu kadar güzel görmemiştim. Meğersem Temmuz Ağustosta giderek büyük hata yapıyormuşuz. Hava hiç bunaltmıyordu. Akşamları üzerimize şal bile almak zorunda kaldık. Okullar henüz kapanmadığından oldukça tenhaydı. Bir daha ya Haziran başında ya da Eylül'de gitmeye karar verdim.

Yola çıkmadan önce yeni CD almak gibi bir alışkanlığımız var. Gittiğimiz tatilleri, daha sonra yolda dinlediğimiz şarkılar çaldığında hatırlamak hoşuma gidiyor. Bu seferki yol albümümüz Göksel'in Mektubumu Buldun Mu? albümüydü. Biz çok beğendik. Özellikle annem ve babam. Şarkılar çaldıkça onlar da anılarını paylaştı bizimle. Çok keyifli oldu. (Albümdeki resimlere de bayıldım ayrıca)

Dönüşte annemin memleketi Aksaray'a uğradık. Yolüstü lezzet durağı Aksaray'ın meşhur pidecisi Kurtuluş Börek Sarayı oldu. Annem ve anneannem çok övmüşlerdi. Bulmak da biraz zorlandık ama değdi. Pideler nefisti.

2 comments:

Deniz said...

:) Ağustosta gitme tabi. Bir de Nisan'da. Yağmur durmaz Nisan'da. Dediğin gibi en güzel zamanı şimdi. İmza 20 sene Mersin'de yaşamış bir dost :) Bir de ben dün seni gördüm galiba, iş çıkışı karşıya geçmek için yolun orta bölmesinde bekleyen, açık renk bluz ve açık renk çiçekli etek giyen (ya da tersi) sen miydin? Sanki ne olacaksa, değil mi :) Uzuuun zaman sonra gördüğümü sanmak bile beni sevindirdi, bir kahve içelim bu bahaneyle, günler de uzun.

cekirdeksizuzum said...

O ben değildim Denizcim.
Mutlaka buluşalım, uzun zaman oldu özledim ben de. Haftaiçi 6'dan sonra ya da cumartesi olabilir.
sevgiler...