Friday, July 31, 2009

TATİL DÖNÜŞÜ VE SEBZELİ PİZZA TARİFİ



10 gün hiç mutfağa girmeyince tatil dönüşü mutfağımı özlemişim. İki yeni tarif denedim. Bunlardan ilki sebzeli pizza.

Pizzaya geçmeden tatilden biraz bahsedeyim. Geçen yıl Bodrum’u çok sevince hiç macera aramayıp tekrar Bodrum’a gittik. Arkadaşımızın Dayısının sahibi olduğu Ortakent’de Sofabed Otel’de kaldık. Otel tam istediğimiz gibiydi. Küçüktü ama şık ve temizdi. İki yıl önceki tatil köyü faciasından sonra (mikrop kapıp odadan çıkamamıştık) artık her şey dahil otellere gitmeme kararı aldık. Bu tatil de ne kadar doğru karar verdiğimizi kanıtladı bize. Otelde oda kahvaltı konakladık. Öğle yemeklerini plajda yedik, akşam da önceden gitmeyi planladığımız yerlerde yedik. Hepsinden de çok memnun kaldık. Marina Yacht Club, Casita (Antik Tiyatro karşısındaki. Türkbükünde’de var ama buranın manzarası harika), Limon Cafe (Gümüşlükte yemekten önce nefis kokteylleri ile güneşin batışını izleyebilirsiniz), Fenerci –Gümüşlük, Liman Köftecisi, Fidele (Türkbükü).


Malzemeler

Hamur için;

1 yumurta
1 çay bardağı ılık süt
½ çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)

Üzeri için;

2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
2 patlıcan
2 közlenmiş kırmızı biber (ben hazır kullandım)
Beyaz peynir (Ben tam yağlı inek peyniri kullandım, Ezine de kullanabilirsiniz.)
Rendelenmiş kaşar
Kekik, kırmızı biber

Süt ile şekeri yoğurma kabına alın ve mayayı ekleyin. Maya eriyene kadar (ara ara karıştırarak - 10 dk) bekleyin.
Diğer malzemeleri de ekleyip, yoğurun. Ele yapışmayan ve çok sert olmayan bir hamur olmalı. Hamuru oda sıcaklığında iki katı olana kadar (en az 30 dakika) üzerini örterek dinlendirin.
Yuvarlak borcamı zeytinyağı ile yağlayıp, hamuru elinizle kenarlarını hafif kaldırarak borcama yayın.
Salçaları bir kasede sulandırın. Sarımsakları dövüp, baharatlarla birlikte ekleyin.
Hamurun üzerine bu karışımı döküp, 180 derecede ısıtılmış fırında kenarları hafif kızarana kadar pişirin.
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve kızartın.
Biberleri ince uzun doğrayın.
Fırından çıkan hamurun üzerine önce rendelenmiş kaşarı yayın. Daha sonra biberleri, patlıcanları ve peyniri yerleştirin.
Kaşarlar eriyene kadar tekrar fırınlayın.

2 comments:

mete han said...

Paylaşımlarınızı önemli konular altında yapmışsınız.Teşekkür ederiz. Beton bariyer olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.

seolara said...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
Çay Kazanı