Thursday, January 25, 2007

MAYALI POĞAÇA


Malzemeler
3-3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket toz maya
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
margarin
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
İç harcı için,
1 kalıp beyaz peynir
Dilerseniz maydonoz
Un, süt, maya,tuz, şeker ve yumurtanın beyazını yoğurun. Sıvı yağı koyarak hamuru toparlayın.(Hamur çok katı olmamalı) Hamuru 40-50 dakika mayalanması için dinlendirin.
Hamuru tabak büyüklüğünde açıp, margarin sürün ve tekrar yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlak olarak açın. İçine ezdiğiniz peyniri koyup tekrar yuvarlayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürün ve kızarana kadar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

10 comments:

Deniz said...

en çekirdeksiz üzümcüğüm :) bloglar alemini gezdim dolaştım, bu poğaçayı yapmaya karar verdim. Malzemeleri bana çok uygun geldi, yaptıktan sonra sonucu sana iletirim. Hatta fotografını bile gonderebilirim :) inşallah senin poğaçalar gibi güzel yapabilirim... haydi bana kolay gelsin :) Bu arada 25 Ocak'ta yazmışsın. Bir de rekor oldu geç yanıtlama rekoru... Ama okunduğu bil :)

cekirdeksizuzum said...

Benim poğaçamı seçmene çok sevindim, yüzümü karar çıkarmaz umarım.
Kolay gelsin. Bekliyorum fotoları:)

Deniz said...

ben birşeyi tariften yaparken mutlaka eksik yaparım. tuz yazmamışım, sonra da koymayınca tuzsuz oldu ama peynirden kurtardı :) Çok da yumuşacık oldular. Biraz büyük yaprım 14 poğaçamız oldu, pek lezizdiler. pogacalar :)

Deniz said...
This comment has been removed by the author.
Deniz said...

Bu arada tarif için teşekkür ederim, bir dahaki sefere daha minnacık yapacağım. Ha bir de ben ekmek makinesinde yoğurttum. Eşim sabah yedi, "Hmmm cok güzel olmuş hiç ev poğaçasına benzemiyor." dedi. O kadar sevdi ki, "artık ekmek pişirme, bunun hamurunu pişir" dedi. içinde katı yağ olmayışı süper. Sanırım genellikle maalesef margarinli tarifler... Şimdi diyeceksin, "İyi ki bir poğaça yaptı, 2 gündür yazıyor" :) Bir de karnıyarık yaptığımı düşünsene... o zaman ayrı bir blog açıp anlatmam lüzum ederdi kanımca :) öptüm!

şunun için sildim : fotograftaki tabak pasta tabagı değil, düz yemek tabagı, boyle bakınca küçük geldi de...

cekirdeksizuzum said...

Ekmek makinesinde yoğurtunca hem daha kolay hem de daha iyi olmuştur. Eşinin beğenmesine de sevindim. Ben resimleri henüz göremedim. Linki işyerinden açamıyorum evden bakacağım.
Öptüm çok...

bembi said...

ben de yaptım, ben de yaptım. hamur başta süper mayalandı fakat pişince sert oldular.. sanırım hamuru, mayalandıktan sonra çok fazla yoğurmuşum :( ama tadı süperdi, sandviç ekmeği gibi de denemek isiyorum :) bir daha yapicam yarın! ;)) tarif için teşekkürler!

cekirdeksizuzum said...

merhaba bembi,
nasıl oldu ikinci deneme?
sandviç ekmeği iyi fikir ben de deneyeyim.
sevgiler...

bembi said...

ikinci denenememde, hamura şekil verirken çok mıncıklamadığım için çok daha güzel oldular :)) acemilik işte ;)

cekirdeksizuzum said...

tekrar denemene ve tutmasına çok sevindim canım, afiyet olsun