Wednesday, January 31, 2007
PRATİK BİR YEMEK
Annem et haşlamış, onları didiklemiş, buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, dondurmuştu. Akşam işten dönünce hazır yemek olur ısıtıp yersiniz diye bana da vermişti. Ben ısıtmaktan biraz ötesine gittim ve ortaya böyle bir yemek çıktı. Aynı yaratıcılığı isim bulmada kullanamadım ne yazık ki. Başlık pratik bir yemek oldu:)
Zeytinyağda piyazlık doğradığım soğan, kırmızı biber ve yeşil biberleri öldürdüm. Etleri ekledim. (sabah evden çıkmadan dondurucudan buzdolabının normal kısmına indirmiştim) Kekik, pul biber, karabiber, tuz ilave edip azıcık çevirdim.
Bazlamaları ortadan ikiye kestim. Üzerine salçayı sulandırıp sürdüm. Sotelediğim sebze ve etleri bazlamaya yayıp, üzerine rendelenmiş kaşar koydum. Kaşarlar eriyene kadar fırınladım.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment