Malzemeler
2 yufka
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
Ispanak
Soğan
Beyaz peynir
Kırmızı biber, tuz
Üstü için;
1 yumartanın sarısı
Susam
Ispanak pişireceğim zaman yıkaması çok zor olduğundan poşette temizlenmiş olanlardan alıyorum. Nispeten daha kolay oluyor yıkaması. Onlar da iki kişi için çok fazla olduğundan 1/3'ü kadarlık kısmını ayırıp ince ince kıyıyorum. İçine küçük küçük doğradığım soğanları ekleyip karıştırıyorum ve buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum. Börek yapacağım zaman içi hazır oluyor. Bu börekte de daha önce hazırlayıp buzluğa koyduğum ıspanağı kullandım. Bir gece önceden buzluktan çıkarıp erimesi için dolabın normal kısmına koymuştum. Yapacağım zaman içine biraz da beyaz peynir ekledim çok pratik oldu.
Süt ve yağı karıştırıp, yufkanın heryerine sürün. Diğer yufkayı üzerine koyup harçtan tekrar sürün. Yufkayı önce ikiye bölün, sonra üç parmak kalınlığında şeritler kesin. Her bir şeritin ucuna iç malzemeyi koyun ve muska şeklinde katlayın. Üzerine yumurtanın sarısını sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
4 comments:
İnanılmaz güzel ve iştah açıcı gözüküyor, ellerine sağlık.
çok teşekkür ederim.
İş yerinden Demet bu güzel pasta böreklerini ne zaman tadacağını soruyor sana:)
dilek
Demetcim ne zaman istersen beklerim
Post a Comment