Malzemeler
500 gr uzun ince doğranmış bonfile (Ben marketten pakette bu şekilde hazırlanmış olarak aldım eti ama kasaplar da strogonof dediğinizde hazırlıyorlar.)
zeytinyağ
1 soğan
½ kahve fincanı un
½ çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı kırmızı şarap
1 çorba kaşığı domates salçası
karabiber, kırmızı biber, kekik, tuz
zeytinyağ
1 soğan
½ kahve fincanı un
½ çorba kaşığı hardal
1 çay bardağı kırmızı şarap
1 çorba kaşığı domates salçası
karabiber, kırmızı biber, kekik, tuz
Etleri zeytinyağ, karabiber, kırmızı biber, kekik ile karıştırıp 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Tavaya çok az yağ koyup, küçük küçük doğradığınız soğanları kavurun. (Yağı az koyun çünkü etleri zaten yağlamıştık.) Etleri ekleyin ve etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Yavaş yavaş unu serpin ve biraz daha kavurun. Şarabı ekleyip, kavurmaya devam edin. Yarım fincan suyla eritilmiş salçayı, hardalı ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın.
2 comments:
Sayfanız çok güzel.. yemekte süper olmuş afiyet olsun..sevgiler..
Teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim.
Post a Comment