Wednesday, April 25, 2007

FIRINDA ÇUPRA

Ufuk 23 Nisan'da çalıştığı için 3 günlük tatilde ne yazık ki Ankara'daydık. Kendimizi tatilde hissetmek için Pazar sabahı Eymir'e gittik. Hava çok güzeldi. Göl kenarında minderlerde oturup, kahvaltı yaptık, gazetemizi okuduk. Aslında yürüyüş yapmayı da planlıyorduk ama Cumartesi çok yorulduğumuz için minderlerin üzerinde yatıp kaldık. Öğlen Seda, Baran ve Erinç de bize katılınca tüm günü Eymir'de geçirmiş olduk.
Öğlene doğru balık kokuları artmaya başladı ama sabah gözleme üstüne de sucuk ekmek yediğimizden balığa yer kalmadı.
Canımız o kadar balık istedi ki eve dönerken çupra alıp evde yaptık.



Malzemeler

2 çupra
1 limon
2-3 kaşık zeytinyağı
tuz, karabiber

Limon, zeytinyağı ve tuz, karabiberi karışırın. Balıkların iki yüzüne de çizik atıp, bu karışımdan önüne arkasına iyice sürün. 220 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

No comments: