Friday, June 29, 2007

HAMUR KIZARTMASI



Bekarken bizim evde pazar kahvaltılarını hep Babam hazırlardı. Kahvaltı hazır olduğunda gelip beni uyandırırdı. Burnuma gelen kokulardan ne yaptığını tahmin etmeye çalışırdım. Bazen de akşamdan sabaha ne istediğimi söylerdim. Hiç üşenmez yapardı. O zamanlar beni uyandırmasına zaman zaman kızardım ama şimdi özlüyorum.
Geçen hafta Pazar günü nostalji yaptık kahvaltıya annemlere gittik. Babacım benim çok sevdiğim hamur kızartması yapmıştı.
Sabah fırına gitmeye üşenmezseniz yapması oldukça basit. Resimde peynirle görünüyor ama reçelle özellikle çilek reçeli ile yemenizi de tavsiye ederim.
Fırından aldığınız ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, yağlanmış tezgahta elinizle açın (düzgün olması gerekmiyor) ve kızartın.

6 comments:

gezicini said...

çok güzel olmuş, eline sağlık!
güzel bir haftasonu dilerim!
sevgiler
gorki

Anonymous said...

ellerine sağlık babacım, ne kadar yerini aratmamaya çalışsam da sevgili kızın (canım karım) seni hala özlüyor :)

Cafe Gusto said...

Benim de rahmetli anneannem bu hamurdan yapardı.Adına da pişi derdi.Benim küçüklük anılarımda da bu hamurun yeri ayrı.Babanızın ellerine kollarına sağlık.

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Gorki...

Hayatım ben ne kadar arada sırada babamı özlesem de ömür boyu seninle uyanmayı seçtim ve hiç pişman değilim.

Sevgili Cafe Gusto, seni anılarına götürdüğüme sevindim. Teşekkürler...

Defne said...

Gecenlerde yaptigim cilek receli ile iyi gider o zaman :).

Babalar ve kizlari, nasil kuvvetli bir bagdir o degil mi?. Babanla (ailenle)nice keyifli kahvaltilar yapabilmen dilegiyle.

Sevgiler.

cekirdeksizuzum said...

Güzel dileğin için teşekkürler Defne.
Gerçekten öyle babalar ile kızları arasında ayrı bir bağ oluyor.
Çilek reçelin nefis görünüyordu zaten, denemeni tavsiye ederim.
Sevgiler...