Monday, June 11, 2007

MANTI BÖREK



Malzemeler

5 yufka
1 kg kıyma
1 büyük veya 2 küçük soğan
2-3 adet yeşil biber
zeytinyağ
tavuk suyu

Üzeri için,
salça
yoğurt
sarımsak

(Ölçüler büyük fırın tepsisine göre. Küçük fırında 3 yufka yeterli olacaktır. Bu ölçülerle 20 dilim börek çıkıyor.)
2-3 kaşık zeytinyağda soğan ve biberi kavurun. Kıymayı ekleyin ve pişirin.
Yağladığınız fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Uçları fırın tepsisinden sarksın. Yufkayı çok az zeytinyağıyla bir fırça yardımı ile yağlayın. 1 adet yufkayı 5-6 parçaya bölüp, ilk yufkanın üzerine serin. Kavrulmuş kıymayı yufkaların üzerine yayın. 2 adet yufkayı da aynı şekilde parçalayıp, sırayla kıymanın üzerine yayın. İki yufka arasına yine çok az zeytinyağı sürün. Tepsiden sarkan kısımları da tepsinin içine doğru toplayın. Son yufkayı düzgünce serin. Fazla kısmı tepsinin altına yerleştirin. İstediğiniz büyüklükte kesin ve üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Fırından çıkarıp, üzerine tavuk suyu dökün. (Her dilime iki yemek kaşığı kadar) Tavuk suyunu çekmesi için yaklaşık 10 dakika tekrar fırınlayın.
Salçayı sulandırıp, kaynatın. Böreğin üzerine sarımsaklı yoğurt ve bu salçalı sosu dökerek servis yapın.

7 comments:

Deniz said...

mantı dedin, beni ekrana yapıştırdın :) enfes görünüyor, ellerine sağlık :)

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim.
Tembel mantısı bu. Hamur açamayınca yufkadan yapıyorsun mecburen:)

gezicini said...

aaa çok pratik bişi olmuş bu tarif! ben genelde hamur işlerinden uzak duruyorum ama bu daha hafif geldi bana.
eline sağlık!
sevgiler
gorki

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Gorki. Gerçekten hafif oldu ama biz dayanamayıp kişi başına düşen dilim sayısını abarttık biraz:) Kontrollü yemekte fayda var:)

daimamutfak said...

Değişik bir mantı olmuş.Alıştığımızın dışında.Pratik ve çok basit.Tamda çalışanlar için.Yani benim için.Ben eve geldiğimde, yemeksiz günlerimde ,pratik şeyler yapmak istiyorum.Buda onlardan biri olabilir..sevgiler. neriman

Unknown said...

İnanılmaz iştah açıcı gözüküyor.İlk fırsatta deneyeceğim, ellerine sağlık.

cekirdeksizuzum said...

Sevgili Neriman kıymasını da önceden kavurursan işten geldiğinde yapması daha da kolay ve çabuk oluyor. Ben öyle yapmıştım:)
Menşurecim teşekkürler, istersen bir gün gel ben sana yapayım, birlikte yiyelim.