Wednesday, June 20, 2007

PARFE


Malzemeler

2,5 paket kakaolu bisküvi (küçük kare olanlardan)
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı fındık
1 yemek kaşığı nescafe

Üzeri için;

çikolatalı sos
süt

Kakolu bisküvileri ezerek toz haline getirin. (Ben rondoda eziyorum) Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile hazırlayın. Nescafeyi ekleyip tekrar çırpın. Bisküvi ve fındıkları da ekleyip, iyice karıştırın. Streç film serdiğiniz çukur kaba karışımı koyup bir gece buzlukta bekletin.
Ertesi gün düz bir tabağa buzluktan çıkardığınız karışımı ters çevirin.
Çikolata sosu arkasında yazan tarife göre hazırlayıp soğuduktan sonra tatlının üzerine dökün. Tekrar dolaba koyup 1-2 saat sonra servis yapın. Buzluğa koyup servis yapmadan 10-15 dakika önce çıkarırsanız daha düzgün kesiliyor.

Bir paket biraz çok geliyor. Ben bu akşam üşenmezsem dondurma ve muz alıp kalanını muz split olarak değerlendirmek istiyorum. Yapabilirsem yazacağım:)

4 comments:

mensure said...

hemen yapmalıyım çok güzel gözüküyor...

cekirdeksizuzum said...

teşekkürler, tadını da seveceğine eminim.

mensure said...

Evet yaptım nefis oldu. Misafirlere ikram edilebilecek pratik ve leziz bir yaz tatlısı.

cekirdeksizuzum said...

Tarifimin misafirlerine karşı seni mahcup etmemesine ve beğenilmesine sevindim. Ellerine sağlık.
Sevgiler...