Monday, June 4, 2007

YEŞİL SOĞANLI TAVUK PİRZOLA

Cuma öğlen yenen yemekle birlikte haftasonu çok güzel başladı. Yemekle ilgili yorumlar için Devletşah'ın sitesine bakabilirsiniz, herkes çok güzel anlatmış pek fazla söyleyecek şey kalmadı.
Cumartesi haftalardır ertelediğim dolap temizlik işleri (yazlık kışlıkların yer değişimi v.s.) ve pazar günü yağan yağmur bile pozitif enerjimi alamadı. Pazar öğleden sonra Tunalı'ya gidip dolaşmak, Arjantin Caddesi'nde kahve içmek gibi planlarımız vardı ama yağmur sayesinde gerçekleşemedi. Biz de sinemaya gitmeye karar verdik. Aklımızda Zodiac vardı ama seans saatleri yüzünden o da olmadı. Mecburen Mr. Brooks'a gittik. Filmle ilgili hiçbir fikrim yoktu ve açıkçası pek iyi olacağını da düşünmüyordum nedense ama beğendim, tavsiye ederim.

Haftasonunun özetinden sonra gelelim tarife. Pazar gazetelerinin eklerinden birinde gördüğüm bu tarif Sahrap Soysal'ın.




Malzemeler

4 tavuk pirzola
4-5 yeşil soğan
1/2 demet maydonoz
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kuru fesleğen, kekik

Tavuk pirzolaların her iki yüzüne karabiber ve tuz serpin. Zeytinyağı eklediğiniz teflon tavada her iki tarafı da kızarana kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Sütü ekleyin. Süt krema kıvamına gelince ince kıyılmış maydonoz ile yeşil soğanları ekleyin. Fesleğen ve kekiği serpin. Ağzını kapatıp, yeşillikler yumuşayana kadar pişirin.

2 comments:

daimamutfak said...

Merhaba blog aleminde yeniyim.Arasıra dolaşıyorum.Sizede uğradım.Üzümlere bayıldım iştah açıcılar.Yeşil soganlı tarifi bende görmüştüm okudumda yaparım demiştim.elinize sağlık.Sevgilerle neriman

cekirdeksizuzum said...

Hoşgeldiniz!
Teşekkür ederim. Bence deneyin, biz çok sevdik.
Sevgiler...