Monday, July 30, 2007

PESTO SOSLU MAKARNA


Malzemeler

1/2 paket makarna
1 paket krema

Sos için;
1 demet taze fesleğen
2-3 dal maydonoz
1 paket çam fıstığı (dolmalık fıstık) (40 gr)
1 kahve fincanı zeytinyağı
eski kaşar

Fesleğini ayıklayın, kaşarı küçük parçalara bölün ve tüm malzemeleri robottan geçirin.

Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp tencereye alın. Bir paket krema ve pesto sosu ekleyip karıştırın.

Ben iki kişi olduğumuz için yarım paket makarnadan yaptım. Yukarıdaki sos ölçüleri yarım paket için çok fazla oldu. Ben kalan pesto sosu kavanoza koyup, buzdolabına kaldırdım. Umarım bozulmaz. Bu hafta denemeyi düşünüyorum. Sizi de bozulup bozulmadığından haberdar ederim.

2 comments:

gezicini said...

sevgili özlem,
İtalyanlar bayılırlar bu pesto sosuna, neden bilmem. özellikle güneyde pesto soslu tüm 'pasta' çeşitleri bulunur. seninki de pek güzel olmuş, eline sağlık...
sevgiler
gorki

cekirdeksizuzum said...

Ben geçen sene gittiğimiz otelde öğlenleri bayıla bayıla yiyordum. Evde yapabildiğime de çok sevindim.
Teşekkürler, sevgiler...