Thursday, July 5, 2007

PATATES SALATASI


Malzemeler
patates
1 havuç
yeşil soğan
yeşil biber
maydonoz
kapari

sos için;
zeytinyağı
limon
tuz
kırmızı biber
karabiber

Patatesleri haşlayıp, küp küp doğrayın. Havucu rendeleyin, yeşil soğan, biber ve maydonozu küçük küçük doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri ve kapariyi karıştırın. (Patates salatasında daha önce hiç capari yememiştim ama turşumsu bir tadı olduğundan yakışacağını düşündüm. Yanılmamışım bence çok yakıştı.) Sos malzemelerini karıştırıp, salataya dökün.

7 comments:

Neslihan said...

Merhaba, ben tam bir patates tutkunuyum çok severim. Kapari koymayı düşünmemiştim, bir daha ki sefere ekleyeceğim. Ellerine sağlık
Sevgiler

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler,
Ben de patatesle yapılan herşeyi severim. Omlet haricinde çünkü yumurta yemiyorum:)
Sevgiler...

bembi said...

patates salatasını da kapariyi de çok severiiim :)) kapariyi mümkün olsa herşeye eklerim :) eline sağlık ;)

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Bembi. Ben aslında çok sık kullanmazdım ama artık ben de evde hep bulundurmaya karar verdim, salatalara cok yakışıyor.

Deniz said...

aa çekirdeksizüzümcüğüm kapari eklemiş... ben patates salatasi cok severim her gün olsa yerim. kapariyi de çok severim... ama okuyana dek aklima gelmezdi kapari koymak... bunu nasil akil edemedim ühühühü :) ellerine saglik :)

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler:) Benim de evde olmasa aklıma gelmezdi doğrusu:)

Anonymous said...

hani yediğimiz lezizlerin fotoları nerdeeeeee :D ellerinize sağlık lezzet ustaları ;) Demet ve Enis'in doğum günü vesilesiyle hazırladığınız enfeslerin tadı damağımda. patates canavarı olduğum için patates toplarının kardeşinden yorum yapayım dedim...
ama muzlu pasta sora kısır ve börek süpppperdi.ellerinize sağlık:)