Tuesday, August 7, 2007

MANTAR SOSLU TAVUK VE KREMALI PATATES

Cuma akşamı ilkokul arkadaşlarım bizdelerdi. Bir tek Seda yoktu çünkü Almanya'da. İş yerinden izin alıp iki saat erken çıktım ve pratik bir menü hazırladım.

Menü'de

  • Domates çorbası

  • Mantar soslu tavuk

  • Kremalı patates

  • Zeytinyağlı taze fasulye

  • Semizotu salatası

  • Yeşil salata
vardı.
Domates çorbasını birgün önceden yapmıştım.Fasulyeyi annem pişirdi. Semizotunu da yıkamış ve doğramıştı sağolsun. Her zaman söylüyorum annemle aynı şehirde yaşadığımız için çok şanslıyım.

Şimdi gelelim tariflere;

Mantar soslu tavuğun ve domates çorbasının tarifine canım arkadaşım Dilek'in sitesinden ulaşabilirsiniz. O bize yapmıştı ben de misafirlerime yaptım. Dilek de tavukları patatesle servis yapmıştı ama ben farklı bir patates tarifi uyguladım. Tarifi iş yerinden arkadaşım Ayşe Hanım'dan almıştım.

KREMALI PATATES
5-6 orta boy patates
1 kutu krema
rendelenmiş kaşar
tuz, karabiber, kırmızı biber

Patatesleri soyun ve yıkayın. Halka halka kesip, yarım saat suda bekletin. (Kolay pişmesi için fazla kalın kesmeyin.) Borcama balıksırtı gibi yarıları birbirlerinin üzerine gelecek şekilde sırayla dizin. Baharatları serpip, kremayı dökün. Patatesler piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına verin.

4 comments:

Anonymous said...

Canım benim nachosda buda süper bu arada bağlantılarda kendimi görünce aa dedim çok incesin bende hemen ekledim çok mahcup oldum :(

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim...

Rainy said...

Ben hangi yemeke yorum yaziyorum bilemedimama o pattesli tavuklu yemek suferdi,bravo arkadasim ellerinbe saglik...

cekirdeksizuzum said...

Afiyet olsun arkadaşım, her zaman bekleriz.