Friday, August 24, 2007

PATLICAN PİZZASI

Bugün iş yerinde son günüm. Tabii ki temelli değil ne yazık ki sadece iki haftalığına. İki hafta sonra geri döneceğim ve eminim bu iki hafta çarçabuk geçecek. Neyse ben şimdi bu kısmı düşünmek istemiyorum, şikayet ederek sizi de baymayayım.:)

İznimin ilk haftasında Ankara'da olacağım. Ufuk iki hafta izin alamıyor çünkü. Olsun Ankara'da olmayı ve çalışmamayı seviyorum ben.

Haftaya cumartesi Ufuk'un ablası evleniyor. Nikah için Eskişehir'e gideceğiz ve Pazar sabahı tatil için Sarıgerme'ye doğru yola çıkacağız. Daha önce ikimiz de hiç Sarıgerme'ye gitmedik. Tur acentesindaki kız Sarıgermeyi de oteli de çok övdü umarım pişman olmayız.

Bu iki hafta içinde blogu güncelleyemeyebilirim ama tarif biriktirmeye devam tabii ki. Dönüşte tatil anıları ve yeni tariflerle görüşmek üzere...


Malzemeler

1 bostan patlıcan
150 gr. beyaz peynir
6-7 dal maydanoz
6 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağ
1 domates
kaşar peyniri

Bostan patlıcanı 1 cm kalınlığında halka halka doğrayın ve acısının gitmesi için 10 dakika tuzlu suda bekletin. Bu sırada 3 diş sarımsağı dövün ve zeytinyağ ile karıştırın. Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Sarımsak ve zeytinyağ karışımını patlıcanların her iki yüzüne de sürün ve fırın tepsisine dizin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Bu arada beyaz peyniri ezin. Kalan 3 diş sarımsağı, maydonozu küçük küçük doğrayın ve peynire karıştırın. Fırından çıkan patlıcanların üzerine karışımdan ve onun üstüne de kabuğunu soyup halka halka doğradığınız domatesten koyun. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 10 dakika daha fırınlayın.

8 comments:

Defne said...

Özlemciğim, öncelikle patlıcanlı tarife bayıldığımı söylemeliyim. Sonra, tabii ki sana keyifli ve gönlünce bir tatil diliyorum.
Sevgiler.

Müge Hüner said...

Patlıcan olsunda ne olursa olsun diyenlerdenim, tarif çok güzel görünüyor aklıma yazdım:) Hem bu ayki etkinliğede çok uygun.Ellerine sağlık.
Bu arada Sarıgerme doğru seçim :)iyi tatiller.

gezicini said...

sevgili Özlem
şimdiden iyi tatiller diliyorum sana, iyi gez , iyi dinlen..
patlıcanı ben hiç böyle denememiştim, listeme aldım..
sevgiler
gorki

cekirdeksizuzum said...

Güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkürler. Biz severek yedik, sizin de seveceğinizi umuyorum.

Sevgiler...

Deniz said...

İyi tatiller dilerim, işteki son günüm diye okuyunca birden şaşırdım :) Ne kadar önyargılıymışım :)) Sevgileer.

Unknown said...

Ellerine sağlık Özlem çok hafif ve lezzetli bir tarife benziyor. İyi tatiller dilerim.
Sevgiler
Selda

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim Deniz ve Selda

sevgiler

Anonymous said...

Alakasız bir yere yorum yazdım canım ama önemli silersin istersen ama herkes görsün ki ben sanmasın tamam mı ?

Ben geldim tatilden bu arada benim adımı kullanarak sağa sola pis yorum bırakanlar var aman dikkat bunu oku lütfen olur mu çok önemli arkadaşım http://www.edasuner.com/onemli/