Thursday, September 27, 2007

NESKAFELİ- DAMLA ÇİKOLATALI KEK



Geçen gün resimlerime bakarken gördüm bu keki. Aslında cheesecake yaptığım gün cheesecake in tadından emin olamadığım için ne olur ne olmaz misafirlere ikram edecek bir şeylerim olsun diye yapmıştım. Tarifi http://yemekgunlugum.blogs.comdan aldım. Çikolata ve kahve zaten süper bir ikili bence. Kekte de çok güzel oldular. Tarifi aynen uyguladığım için tekrar yazmıyorum, linkten ulaşabilirsiniz.

8 comments:

Ferkay said...

Blogunuzu tesadüfen gördüm.Ama bundan sonra sürekli misafirinizim.
kek çok güzel görünüyor.Denediklerimizle birbirimize yararlı oluyoruz.sizide beklerim.

Deniz said...

Donmuş vişne de ekleyebilirsin seversen şayet. Doktor Ötker'in (bu adı her duyduğumda sen geliyorsun aklıma, hani hayatını kaybetmiş diye konşmuştuk ya, sen bir espiri yapmıştın) Dört mevsim keki var vişneli cıkolatalı. O tadı severim de o nedenle burnumu soktum :) Elllerine sağlık!

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim, siteyi beğenmenize sevindim.

Teşekkürler Denizcim, ben de o keki komşumuz sayesinde denemiştim gerçekten lezzetli. Annemin dolabında bir sürü dondurulmuş vişne gördüm, sanırım onlara el koyacağım:)

Müge Hüner said...

Bende yaptım bu keki, yemek günlüğümde görüp, süper oluyor, hatta bir keresinde içine ne buldumsa koymuştum ve adını da kuru aşure diye yayınlamıştım:)

cekirdeksizuzum said...

bir dahaki sefere ben de malzemeleri arttırıcam sanırım. denizin tavsiyesine uyup vişne koyacağım mesela

Ferkay said...

canım ziyaretin için teşekkürler. Ankara dasın diye ayrı bir yakınlık duyuyordum.Çünku kardeşimde Ankara da oturuyor. bak birde meslektaşmışız.

Anonymous said...

Ya kadın bir günde canımı çektirme emi :) Ellerine sağlık birtanem. Yazmaktan ellerin koptu mutfakta neler oluyor? tarifleri diye defter açtım ayol sana :)

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkür ederim Edacım. Ben beğendiğim tariflerin çıktısını alıp deftere yapıştırıyorum.