Tuesday, October 2, 2007

ÇİKOLATALI SUFLE 2



Dün akşam Seda ve Baran için sufle yaptım. Geçen sefer yaptığımda işleri çıkmıştı ve sufle tabaklarında kalmıştı. Seda o zamandan beri istiyordu, dün sonunda denk getirip yaptım.

Yine aynı tarifi uyguladım (tarife buradan ulaşabilirsiniz) ama bu sefer yaparken yumurtaların beyazı ve sarısını ayırmayı unutup, ikisini birlikte şekerle çırpmışım. Yumurtaları çikolata krema karışımına ekleyince fark ettim. İş işten geçmişti yani. Kabarmayacak diye çok korktum ama kabardılar ve hiç bir değişiklik olmadı. Siz de tarifi uygularsanız ve unutursanız endişelenmeyin yine de oluyor:) Tabii yumurtaları ayırmaya hiç uğraşmayadabilirsiniz:)

15 comments:

Tijen said...

Yıllar önce, üniversite yıllarında yapmıştım ilk çikolatalı suflemi. Yapmıştık daha doğrusu. Sevgili arkadaşım Yeşim'le. Sonra defalarca sufle yedim ama hiç biri onun tadını vermedi. Ellerine sağlık sevgili Çengelhan!

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür edderim, arkadaşlarla yapılan yemeklerin tadı bir başka oluyor.
sevgiler...

gezicini said...

Özlemcim
hani bana ama sufle? pek güzelmiş..
sevgiler
gorki

Anonymous said...

istanbulda bir balık lokantasında yemiştim aman ne lezzetti o aynı görüntü yanında da krema mutlaka deneyeceğim
ellerine sağlık ankaralı mutfak komşum

Anonymous said...

bir sorum var önceki tarifede baktım yumurtanın sarılarıyla beyazları nerde ayrılıyor nerde birleşiyor bulamadım acaba başka bir tarif mi vr???

Deniz said...

Hiç sufle yemedim ben, çok ayıp değil mi :) Suflenin çok narin bir tatlı olduğu sanıyorum. Hani söndü vs denilir ya. O muydu :) Sanki hiç mutfağa girmemiş birisi gibi konuşuyorum :) Eline sağlık.

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Görkem, ne zaman istersen yaparım

Teşekkür ederim Yeşim, Ankara'da da bu konuda Sakarya'da Göksü çok iyidir, tavsiye ederim. Bu arada iyi ki söyledin ben ilk tarifi de bu yaptığım gibi yazmışım:)düzelttim şimdi.

Teşekkürler Deniz, bence mutlaka yemelisin. Dediğin gibi riskli bir tatlı, fırından çıkınca sönebiliyor.

Defne said...

Ben de isterim, ben de! :)

cekirdeksizuzum said...

seve seve yaparım Defnecim, sevgiler...

Anonymous said...

İnanamıyorum aşmışsın kızım valla sufle yapmak çok zordur ya hatta şu lafı duymuştum sufle beklemez misafir bekler diye vay be ellerine sağlık

cekirdeksizuzum said...

sufle için hep zor derler ama bu tarif gerçekten kolay. kim demişse doğru demiş, bekledi mi sönüveriyor

ACIBADEM KURABiYESi said...

Özlem bu konuda süper gerçekten... ilk yaptığının tadına bakan biri olarak söylüyorum tadı çok güzel oluyor... Eline sağlık canım çekti yine...

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim dilekcim...

Seda said...

Özlemcim valla dediğin gibi ilkinin tadı damağımda, yarısı da tabağımda kalmıştı!! O günden sonra kabul ediyorum sana çok baskı yaptım, çok teşekkür ederim beni kırmadın üşenmeyip yaptın. Ellerine sağlık, muhteşemdi :))

cekirdeksizuzum said...

afiyet olsun canım, ne zaman isterseniz yine yaparım.
sevgiler...