Wednesday, October 24, 2007

İSKENDER KEBAP

Malzemeler

½ kg kuzu külbastı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı sıcak su
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
Kekik, karabiber, tuz

2 pide (ben kebapçıdan döneri servis yaptıkları pideden aldım)

Sos için;
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz eksik sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt

Kuzu külbastıları kuşbaşından biraz daha uzun doğrayın. (Ben kasaba doğrattım.). Üzerine limon suyunu döktüğünüz etleri ve sarımsağı sıvıyağda kavurun. Etler suyunu çekince kekik ve karabiberi serpip, sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tuzunu atıp, altını kapatın.

Başka bir kapta tereyağı eritin. Salça ve suyu ekleyip, sosu kaynatın.

Pideleri küçük küçük doğrayın ve tabağın en altına koyun. Üzerine salçalı sostan bolca gezdirip, etleri koyun. En üste çırptığınız yoğurdu gezdirin ve nane ile süsleyin.

15 comments:

Yaren said...

Iskenderi cok seviyorum ama evde hic denemedim.Sahane görünüyor.Bana ne iste bende yapcam aynisindan ;)
Ellerine saglik cok harika olmus,nefissss.

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim sevgili yaren, kesinlikle yapmanı tavsiye ediyorum biz çok sevdik, sevgiler...

Müge Hüner said...

İçindekileri okurken kaç kere yutkundum hatırlamıyorum:)) Nefis görünüyor ellerine sağlık.

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkür ederim mügecim, sevgiler

serinmavi said...

Çok güzel görünüyor.Eline sağlık canım.Bende evde değişik et çeşitleri ile yapıyorum.

Anonymous said...

yawrus bunu da mı yapcaktın pes diorum tüüü tüü maşallah

Yasemin said...

vay superrr :) ellerine saglik! aslinda donersiz iskenderde daha guzel olabilir helede et lezzetli ve yumusak ise :) amannnnn!

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim edacım,

teşekkürler sevgili serin mavi, ben benzerini köfte ile de yapmıştım, pide, yoğurt ve tereyağlı sos üçlüsü etlere lezzet katıyor,

teşekkürler sevgili yasemin, etin lezzeti gerçekten önemli, bizim yıllardır aldığımız tanıdık bir kasabımız var yemeklerin lezzetini biraz da ona borçluyuz aslında,

sevgiler...

ceyt said...

çekirdeksiz üzüm en sevdiğim meyvedir.bloglarda gezerken ismini duyunca hemen bakmak istedim.iyikide bakmışım.ellerine sağlık.iskenderde çok güzel.blogunda öyle.bundan sonra takipçinim :)
sevgilerimle

Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bizim mutfakda da yapılır buna benzer yemekler. Sevgiyle...
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

Anonymous said...

Selam
iskenderi hiç evde denememiştim.çok güzel görünüyor.eline sağlık
amasraya bende geçen sene gittim çok beyendim.iyi yapmışsın gitmekle
sevgiler

cekirdeksizuzum said...

teşekkürler sevgili ceyt, blogumu beğenmene çok sevindim

teşekkürler sevgili aysel,

teşekkürler sarı mutfak, ankara'ya yakın böyle bir yerin olması çok güzel 3 günlük kaçamak bize çok iyi geldi

sevgiler...

bembi said...

ama bu yenmez ki çekirdeksiz üzümcüm, yanında yatılır :)) süper! ellerine sağlık! ben de deniycem ;))

Nalan Kaplan said...

Harika olmuş canım ellerine sağlık,sevgiyle kal...

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim bembicim, seveceğine eminim bence de dene ve soğutmadan ye mutlaka:)

teşekkür ederim sevgili nalan

sevgiler...