Malzemeler
½ kg kuzu külbastı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı sıcak su
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
Kekik, karabiber, tuz
2 pide (ben kebapçıdan döneri servis yaptıkları pideden aldım)
Sos için;
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz eksik sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt
Kuzu külbastıları kuşbaşından biraz daha uzun doğrayın. (Ben kasaba doğrattım.). Üzerine limon suyunu döktüğünüz etleri ve sarımsağı sıvıyağda kavurun. Etler suyunu çekince kekik ve karabiberi serpip, sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tuzunu atıp, altını kapatın.
Başka bir kapta tereyağı eritin. Salça ve suyu ekleyip, sosu kaynatın.
Pideleri küçük küçük doğrayın ve tabağın en altına koyun. Üzerine salçalı sostan bolca gezdirip, etleri koyun. En üste çırptığınız yoğurdu gezdirin ve nane ile süsleyin.
½ kg kuzu külbastı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı sıcak su
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
Kekik, karabiber, tuz
2 pide (ben kebapçıdan döneri servis yaptıkları pideden aldım)
Sos için;
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz eksik sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt
Kuzu külbastıları kuşbaşından biraz daha uzun doğrayın. (Ben kasaba doğrattım.). Üzerine limon suyunu döktüğünüz etleri ve sarımsağı sıvıyağda kavurun. Etler suyunu çekince kekik ve karabiberi serpip, sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tuzunu atıp, altını kapatın.
Başka bir kapta tereyağı eritin. Salça ve suyu ekleyip, sosu kaynatın.
Pideleri küçük küçük doğrayın ve tabağın en altına koyun. Üzerine salçalı sostan bolca gezdirip, etleri koyun. En üste çırptığınız yoğurdu gezdirin ve nane ile süsleyin.
15 comments:
Iskenderi cok seviyorum ama evde hic denemedim.Sahane görünüyor.Bana ne iste bende yapcam aynisindan ;)
Ellerine saglik cok harika olmus,nefissss.
teşekkür ederim sevgili yaren, kesinlikle yapmanı tavsiye ediyorum biz çok sevdik, sevgiler...
İçindekileri okurken kaç kere yutkundum hatırlamıyorum:)) Nefis görünüyor ellerine sağlık.
çok teşekkür ederim mügecim, sevgiler
Çok güzel görünüyor.Eline sağlık canım.Bende evde değişik et çeşitleri ile yapıyorum.
yawrus bunu da mı yapcaktın pes diorum tüüü tüü maşallah
vay superrr :) ellerine saglik! aslinda donersiz iskenderde daha guzel olabilir helede et lezzetli ve yumusak ise :) amannnnn!
teşekkür ederim edacım,
teşekkürler sevgili serin mavi, ben benzerini köfte ile de yapmıştım, pide, yoğurt ve tereyağlı sos üçlüsü etlere lezzet katıyor,
teşekkürler sevgili yasemin, etin lezzeti gerçekten önemli, bizim yıllardır aldığımız tanıdık bir kasabımız var yemeklerin lezzetini biraz da ona borçluyuz aslında,
sevgiler...
çekirdeksiz üzüm en sevdiğim meyvedir.bloglarda gezerken ismini duyunca hemen bakmak istedim.iyikide bakmışım.ellerine sağlık.iskenderde çok güzel.blogunda öyle.bundan sonra takipçinim :)
sevgilerimle
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bizim mutfakda da yapılır buna benzer yemekler. Sevgiyle...
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/
Selam
iskenderi hiç evde denememiştim.çok güzel görünüyor.eline sağlık
amasraya bende geçen sene gittim çok beyendim.iyi yapmışsın gitmekle
sevgiler
teşekkürler sevgili ceyt, blogumu beğenmene çok sevindim
teşekkürler sevgili aysel,
teşekkürler sarı mutfak, ankara'ya yakın böyle bir yerin olması çok güzel 3 günlük kaçamak bize çok iyi geldi
sevgiler...
ama bu yenmez ki çekirdeksiz üzümcüm, yanında yatılır :)) süper! ellerine sağlık! ben de deniycem ;))
Harika olmuş canım ellerine sağlık,sevgiyle kal...
teşekkür ederim bembicim, seveceğine eminim bence de dene ve soğutmadan ye mutlaka:)
teşekkür ederim sevgili nalan
sevgiler...
Post a Comment