Wednesday, October 31, 2007

MİLFÖY TATLI

İş yerinde öğleden sonra 3-4 gibi karnımız acıkmaya başlayınca "şimdi evde olsaydık, çayı koysaydık, yanında da pasta börek olsaydı" diye konuşuruz hep. Sonunda bu Pazartesi bayram tatilini fırsat bilip hep özendiğimiz çay muhabbetini yapabildik. İş yerinden iki arkadaşım bize geldi. Gelecekleri aynı gün belli olduğu için pratik bir tatlı yapmam gerekiyordu. Aklıma milföy tatlısı geldi. Zaten uzun süredir denemek istiyordum. Tabii ilk kez yaptığım için biraz stres oldum çünkü eğer kötü olursa başka bir tatlı deneyecek zaman yoktu, çok şükür güzel oldu. Bir de yeni poğaça tarifi denedim onu da yakında yazacağım.


Malzemeler

7 adet kare milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı

Kreması için;

1/2 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı (aida bardak) şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya

Süslemek için;
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Milföyleri ikiye kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Süt, un, nişasta ve yumurta sarısını pişirin. Kaynayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Fırından çıkan milföy hamurlarını ortadan kesin. (Çok kolay ayrılıyorlar, bıçağı değdirmeniz yetiyor.) İçlerine ılık kremadan doldurun. Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin. (Ben şekeri çay süzgecine koyup, süzgeci hafif hafif sallayarak serptim.)

11 comments:

Melek* said...

selamlar milföyü hiç tatlı olarak yemedim inanıyorumki tadı çok güzle ellerinize sağlık

Defne said...

Hep yapayım yapayım deyip de ertelediğim bir tatlı. Şimdi senden de tescilli olunca denemek şart oldu Özlem'ciğim. Ellerine sağlık!
Sevgiler.

cekirdeksizuzum said...

teşekkürler m.akin, ben de ilk başta tereddütle yaklaşmıştım ama hiç gerek yokmuş oldukça güzel oluyor

teşekkürler defnecim, ben de ne zamandır erteliyordum. misafirler gelince imdadıma yetişti.

sevgiler...

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Merhaba canim, milföylü tatlin hem cok güzel duruyor hemde dedigin gibi pratik bir tatliysa hemen denemeliyim. Burda pastanelerde böyle buna benzer bir cörek satiliyor, üzerine file badem, milföyden yapilmis icinde de kremasi var. Aslinda o tür birsey de denenebilir, ellerine saglik arkadasim.

Selam ve sevgilerimle..

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim kevser, file bademle de çok şık olabilir. sevgiler...

ceyt said...

ellerine sağlık canım çok güzeller.bende arkadaşlardan duymuştum ancak hiç denemedim.tarifini burada gördüğüm iyi oldu.kolay bir tarifmiş yaparım artık.sağol canım
sevgiler

Anonymous said...

selam canım
milföyden hep börek yapardım hiç tatlı yapmadım.çok güzele benziyor.çok da pratik bir tarifmiş.eline sağlık.bende deneyeceğim.
sevgiler

Deniz said...

Bu benim en sevdiğim tatlıdır, ama hiç yapmadım evde... Tarifini kaydettim yarın yapacağım :) Gecenin bu saatinde milföy olsaydı şimdi yapardım :) aklıma getirdiğin ve paylaştığın için teşekkür ederim :)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

Milföyü bu şekilde denenmemiştim. Gerçekten hem pratik hemde lezzetli hem de şık bir sunum olmuş. Elinize seğlık sevgiyle
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

cekirdeksizuzum said...

teşekkürler sevgili ceyt, umarım sen de seversin.

teşekkürler sarımutfak, milföy her zaman kurtarıcı zaten. tatlısının da olması ani misafirler ve tatlı krizleri için harika:)

çok teşekkürler denizcim, enerjine hayran kaldım. ben bu aralar çok tembelim, hiç bi şey yapasım yok:(

teşekkürler sevgili aysel

sevgiler...

nalan said...

malzemeyi karıştırdıktan sonra fark ettim ki nişasta yok. ne yapalım 1 kaşık pirinç unu ile devam. hatta kremaya vanilya ile birlikte yağ yerine bir kaşık tahin koydum. tahini pek severim güzel oldu. iyi ki karşılaştım bu reçeteyle çok çabuk hazırlanan bir tat :)