Friday, October 5, 2007

SÜTLÜ TARHANA ÇORBASI


Bu tarif ne zamandır arşivimde bekliyordu. Yayımlamak için ya zın geçmesini bekliyordum. Çorba tarifi için ramazandan daha uygun bir zaman olamaz diye düşündüm.

Malzemeler

3 tepeleme yemek kaşığı tarhana
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
tuz, karabiber, kırmızı biber
Tarhanayı tavuk suyuna koyup pişirin. Kaynamaya başlayınca sütü ekleyin. Baharatları da ilave edip 10-15 dakika daha pişirin. İsterseniz dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
İyi haftasonları...

5 comments:

Anonymous said...

Annem gripken bana çok yapardı ay tarhana duygusal etti beni cicim ya :(

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Selam,
bir türlü senin sayfana ulastim ve cok begendim. Seni hemen linklerime ekledim izninle ve bana da beklerim güzel tarif ve hikayelerle bulusmak üzere canim.

Selam ve sevgilerimle...

cekirdeksizuzum said...

Eşimde tarhananın herşeye iyi geldiğini söyler hep.

Teşekkürler sevgili Kevser, senin sayfana doğru gidiyorum ben de şimdi.

Sevgiler

Müge Hüner said...

Bildiğimiz tarhanaya ne kadar da farklı bir yorum getirmişsin, çok zengin ve kıvamlı olmuştur, denemek lazım.
Sevgiler

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim Müge, ben bu halini de çok sevdim.
Sevgiler...