Wednesday, November 14, 2007

BİBERLİ EKMEK

Bu yıl kalan son üç günlük iznimi de kullandım ve bugün işe başladım. Tatil süresince yeni tarifler birikti. İşte ilki...

Biberli ekmeği ilk Cananlarda yemiştim. Canan Tarsuslu ve biberli ekmek oraların yöresel yemeklerinden. Aslında Canan kırmızı biberi çeşitli aşamalardan geçirerek yapıyor ama o çok zahmetli. Benim için imkansız. Ben tembel işi biber salçası ile yaptım, sonuçta biber salçası da kırmızı biberin çeşitli işlemlerden geçirilmiş hali. Bence güzel oldu, umarım siz de deneyip seversiniz.

Malzemeler

Hamur için;

1 yumurta
1 su bardağı ılık su (parmağınız yanmayacak kadar sıcak)
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz ve şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (3,5-4 bardak)

Üstü için,
2 çorba kaşığı biber salçası
1 küçük soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı susam

Ilık suya şekeri ve mayayı koyun. Mayanın yumuşamasını beklerken, soğanları ince ince kıyın. (Ben rondada kıydım.) Biber salçası, kıyılmış soğan, zeytinyağ ve susamı karıştırın.

Maya yumuşayınca, yumurta, un, yağ ve tuzu ekleyip hamuru iyice yoğurun. Çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur olmalı.

Yağladığınız borcama hamuru yayın. Üzerine salçalı harcı yayın ve elinizle bastırın. (Hamur kabardığında salçalar hamurdan ayrılmasın diye) Buzdolabında mayalanması için 10 dakika bekletin. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

7 comments:

ACIBADEM KURABiYESi said...

tekrar doğumgünün kutlu olsun canım, sağdaki çok güzel bir fotoğraf...

Yaren said...

Merhaba,dogum günün kutlu olsun,nice senelere.Biberli ekmek cok güzel görünüyor.Sabah kahvaltisinda yaninda beyaz peynir ve zeytin süper olur mmmhh.Ellerine saglik.

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkürler dilekvim, öğle yemeğinde pilitada çekildi, ben de hemen yayımladım:)

teşekkür ederim yaren, ben de kahvaltıya gelen misafirler için yapmıştım:)

ceyt said...

doğum günün kutlu olsun canım.biberli ekmeklerin çok nefiss görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkür ederim sevgili ceyt...

Nihat Demirkol said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Çekirdeğim kırk yıl düşünsen aklıma biberli ekmek gelmez elelrine sağlık bu arada o yalancı adamın yorumunu sildiğin için de sağol canım dengesiz etti etti hakaret pişman oldu sildi yazılarını şimdi acındırma taktiği yapıyor hain şey