Monday, November 19, 2007

TWİST


Malzemeler
6 kare milföy hamuru
4 kaşık rendelenmiş kaşar
kırmızı pul biber
1 yumurta sarısı

Buzluktan çıkardığınız milföyleri yumuşaması için 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yumuşayan milföylerin üç tanesini tezgaha yayın ve uçlarından elinizle bastırarak birleştirin. Üzerine kaşar peyniri ve kırmızı biberi serpin. Diğer üç milföyle üzerlerini kapatıp, kenarlarına elinizle bastırın. Her kareden 4 parça çıkacak şekilde milföyleri uzunlamasına kesin. Kestiğiniz parçaların kenarlarına kaşarlar çıkmasın diye bastırın ve iki ucundan tutup, ters yönlere kıvırın. Twitleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızarana kadar pişirin.

İyi haftalar...

7 comments:

Betül İnce said...

Çok güzel ve hafif görünüyorlar. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Kitchen Sweet Kitchen said...

İlginç şekilleri var.Ellerinize sağlık.

Müge Hüner said...

Selam;
Tarifin çok güzel bir aperatif olabilir, özelliklekahvaltı sofralarında çok hoş olur ancak yapılışı biraz karışık geldi bana, keşke yaparkende resimlerini çekseymişsin. Ellerine sağlık canım.

Melek* said...

şekiller farklı olsada malzemelerden belliki tadı güzel ellerinize sağlk görüşmek üzere

Yaren said...

Cok güzel görünüyor.Cok sevdigim bir tarif.Ellerine saglik.

Tuba said...

Cok guzel ve de pratik bir tarif olmus. Ellerine saglik,

cekirdeksizuzum said...

herkese çok teşekkürler...