Wednesday, December 19, 2007

EN TATLI HEDİYELER ETKİNLİĞİ – TRUFF

Belki blogumu okurken yan tarafta görmüşsünüzdür. “Bu da benim” yazıyor hani. Onun altında da ahşap boyamalarımı yayımladığım ve pek güncellemediğim blogumun adresi var. O pek ziyaret edilmediği için sanırım güncellemek konusunda yeterince motive olamıyorum. (Ona da biraz daha ilgi lütfen.) Bu kadar reklam ve acındırma yeter sanırım gelelim konuya.:)
İşte bu diğer blogumu ziyaret ettiyseniz biliyorsunuzdur geçen yıl ahşap boyama kursuna gitmiştim. Bu yıl da devam ediyor kurs ama ben sürekli gitmiyorum, öyle arada sırada uğruyorum evdeki ihtiyaçlara göre. Ne de olsa artık sertifikalı bir öğrenciyim. :)

Bu kırmızı kutuyu iş yerinden bir arkadaşım için iki hafta önce kursta boyamaya başladım. Bayrama daha çok var diye diye de dün akşama kadar elimi sürmedim. Elim ayağıma dolaştı dolayısıyla ama olsun sonuca değdi bence. Akşam önce truffları hazırladım sonra da kutuyu tamamladım. Sabah da truffları kutuya yerleştirme, süsleme işlerini ve fotoğraf çekimini yaptım. Bu şimdiye kadar blogumdaki en taze yayınım.

Bu hediye tam da Burçin’in etkinliğine denk geldi. Bir taşla iki kuş. Etkinliğe katılacak diğer tarifler için sabırsızlanıyorum, eminim çok hoş şeyler çıkacak ortaya. Burçin’in fil kurabiyelerine ve logosuna (Bengi’nin ellerine sağlık) bayıldığımı da söylemeden edemeyeceğim.

Herkese iyi bayramlar ve iyi tatiller diliyorum.


Malzemeler (Yaklaşık 50 tane truff için)

1 kutu krema
2 paket sütlü çikolata (80 grlık)
2 paket bitter çikolata (80 grlık)
1,5 paket kakaolu kek (Hazır baton keklerden, ben Eti Pankek kullandım)

Kremayı kaynatın. Çikolataları kırıp, içine atın ve karıştırarak eritin. Kekleri elinizle ufalayıp, çikolata karışımına ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı bir gün dolapta bekletin. Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parçaları elinizle yuvarlayıp, Hindistan cevizi, toz fıstık, fındık, v.s.ye bulayıp, çikolata kağıtlarına yerleştirin.

14 comments:

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Bayramlar
Umuttur,özlemdir...
Sevdiklerimizin daima yanımızda olması dileğiyle
Hayırlı bayramlar.

Deniz said...

Truff kalıpcıklarından benim de var, içini nasıl dolduracağımı bilmiyordum, tarifini mutlaka uygulayacağım. Sevgiler, mutlu bayramlar :)

Anonymous said...

Hayirli bayramlar

Burçin'in Denemeleri said...

Ellerine sağlık Özlem. Çok teşekkür ederim katılımın ve bu güzel truffler için.
Sevgiler.

busem said...

Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum... İyi bayramlar!

pervin said...

bayramınız kutlu olsun sevgiyle kalın truf lardan birtanecik aldım haberiniz olsun...

cekirdeksizuzum said...

teşekkürler kevser, sevdiklerimizle her şey daha güzel.

teşekkürler denizcim. ben bu kalıpları iş yerinin yakınında hep gittiğimiz bir pastane var oradan aldım, aslında satmıyorlardı ama e yılların müşterisiyiz.sen nerden aldın? bir dahaki sefere ben de oradan alayım.

teşekkürler kızılcık şurubu,

teşekkür ederim sevgili burçin, sana etkinlik için şimdiden kolay gelsin. zor iş doğrusu:)

güzel dileklerin için teşekkürler busem, umarım senin de bayramın çok güzel geçmiştir.

teşekkürler pervin, afiyet olsun.

sevgiler...

NiNo said...

ellerinize saglik iyi seneler

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkürlen, size de sevdiklerinizle birlikte mutlu yıllar...

Unknown said...

Bayılırım trufa ellerine sağlık..
Yeni yılın huzur,mutluluk,sağlık ve hayırlarla gelmesi dileğiyle...

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkürler zerrin, sevdiklerinle birlikte mutlu yıllar dilerim...

bembi said...

Sevgili Özlem çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim :) Geç kalmış bir yorum oldu, yeni gördüm ne yazık ki :(

Deniz said...

Özlemciğim, sanırım en çok senin tariflerini uyguluyorum, yarın da bunu uygulayacağım :) Önceki gün Bilge'nin doğumgünüydü, kalan kekleri (kestim de artan ziyan olan kısımlarını, tabii milletin yemediklerini değil:)) bu tarifinle değerlendirmek için sakladım. Pazartesi sana rapor veririm :D

Deniz said...

Bir de kalıpları nereden aldın diye sormuşsun geçen sene :) yeni gördüm, afedersin. Bizim işyerine çok yakın pastacılık dünyası diye bir yer var, oradan almıştım. Ama sen zaten çoktan bulmuşsundur :))