Monday, December 10, 2007

VİŞNELİ MUFFİN

Bu muffinleri ilk kez geçen hafta denemiştim ama fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadan tükendiler. Pazar günü ne yapsam diye evde dolanırken Ufuk bu keklerden tekrar yapmamı istedi. Benim de işime geldi. Hem kolay bir tarif hem de blogda yayımlamamıştım.

Pazar kekler pişene kadar hava kararınca, fotoğraflama işini sabaha bıraktım. Genelde yemekleri akşam yaptığım için fotoğrafları gün ışığında çekemiyorum ve çok iyi olmuyorlar bence. Bu tip kek, poğaça tarzı şeylerin fotoğraflama işini sabaha bırakıyorum ama bu sefer şansıma sabah da hava kapalıydı. Neyse yine de akşamdan iyi oldu.

Tarif Sinangil kekunun üzerindeki sade kek tarifi. Ben bu tarife vişne ekledim ve muffin kalıbında yaptım. Farklı şeyler eklenerek değişik tatlar yakalanabilir.

Malzemeler (16 muffin)

2,5-3 su bardağı sinangil kekun
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker (ben çok tatlı sevmediğim için birazcık şekeri azalttım)
2 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ, süt ve margarini ekleyip biraz daha çırpın. Vanilya ve unu ekleyip, malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Son olarak vişneleri ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağladığınız veya kağıt kaplar yerleştirdiğiniz muffin kalıbınıza 3/4 'ünü dolduracak şekilde harcı paylaştırın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın.

İyi haftalar...

7 comments:

ACIBADEM KURABiYESi said...

ben ilk yapılanlardan yiyen şanslı kişilerdenim, çok lezzetliydi. Hatta evde sinangil un vardı,senden cesaretle ben de yine üzerindeki ıslak keki yaptım pazar günü o da çok başarılı bir deneme oldu, bloga ekleyeceğim. Tavsiye ederim, çok güzel kabarıyor.

Eline sağlık canım...

Unknown said...

Az önce bir fincan kahve eşliğinde denenmiştir. Enfes olmuş ellerine sağlık...

cekirdeksizuzum said...

teşekkürler dilekcim, sabırsızlıkla bekliyorum kekini.

afiyet olsun menşurecim:)

sevgiler...

Oz said...

Bayılırım vişneye ve de muffına. En kısa sürede denenecekler listeme girdi:)

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim qumania, beğeneceğine eminim. sevgiler...

ceyt said...

ellerine sağlık canım muffinlerin çok güzel görünüyor.
güzel hafta sonları diliyorum
sevgiler

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkürler sevgili ceyt...