Wednesday, January 30, 2008

HİNDİSTANCEVİZLİ ÇİKOLATALI KURABİYE

Blogu Pazartesi güncelleyip, haftasonu ile ilgili bir şeyler yazmak istiyordum aslında ama iki gündür işler çok yoğun olduğundan bir türlü güncelleyemedim.

Cumartesi akşamı The Pub'a Mirkelam konserine gittik. Gelecek olan arkadaşlarımız Mirkelam'ın sahneye geç çıkacak olması, beklenmedik işlerinin çıkması vs. gibi nedenlerle gelmediler. Biz Ufuk'la azmettik ve gittik. (azmettik çünkü artık 24:00 gece çıkmak için geç bi saat oldu, o saatlerde uyku moduna geçmiş oluyoruz, off yaşlanıyormuyuz ne:()

İyi ki de gitmişiz. Konser beklediğimden de iyiydi. Mirkelam'ı zaten severim, sevmediğim şarkısı yok gibi, konserden sonra daha da çok sevdim. Sahnede bir dakika durmadı, çok sıcak kanlıydı, sürekli izleyenlerle iletişim halindeydi.


Fırsatınız olursa mutlaka gitmenizi tavsiye ederim, sanırım İstanbul'da da Hayal Kahvesi'nde sahne alıyor.


Bu da ne zamandır yayımlanmayı bekleyen kurabiye. Tarif Sofra Dergisi'nden


Malzemeler

1 çay bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı mısır nişastası
3 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 yumurta

Süslemek için;
Hindistan cevizi

Yumurta dışında tüm malzemeleri karıştırın. Yumurtayı ekleyip, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hamura yuvarlak ve yassı şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. (bu ısı ve süre fırınınıza göre değişebilir)

Ilıdıktan sonra üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.

8 comments:

EZGi :)) said...

cnım kurbişler enfesss görünüyor.elerine saglık.kurabiye tabagıda çok güzelmişş.
sevgiler

Anonymous said...

Harika görünüyorlar,ellerineze saglik.

Feyza Fidan said...

Canımcım harika olmuş kurabiyeler...Bende denemiştim bu tarifi ve bayılmıştım tadına..Ellerin dert görmesin...

Anonymous said...

kurabiyelr süper olmu ama benim aklım alttaki pidelerde kaldı
ellerine sağlık
sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Canim,
hindistan cevizli olan herseyi severim, bana bazen kokusu bile yetiyor, kurabislerin cok sirin ve lezzetli olmuslar, ellerine saglik arkadasim.

Selamlar ve öptüm..

cekirdeksizuzum said...

teşekkürler ezgicim, tabağı çok sevdiğim bir arkadaşım almıştı, ben de severek kullanıyorum.

teşekkürler kızılcık şurubu,

teşekkürler sevgili feyza, senin fotoğrafın daha güzel olmuş :)

çok teşekkürler yeşim,

teşekkürler kevser, ben de severim hindistan cevizi, çikolata ile de çok güzel uyum sağladı.

sevgiler

Anonymous said...

Merhabalar,
Ankara'lı "sessiz" okuyucularınızdanım. Kurabiyeler harika görünüyor ve bu tarifi denemek istiyorum. Ama maalesef benim kurabiyelerle problemim var: hep çok sert oluyorlar! Belirtilen sürelerde fırından çıkardığımda kurabiyeler çok yumuşak oluyor ve "içi pişmedi herhalde" diye 5-6 dakika daha fırında tutuyorum. Acaba bu yüzden mi çok sertleşiyorlar? Fırından çıktığında yumuşak kurabiyeler sonradan bildiğimiz kurabiye kıvamına gelir mi? Son sorum: soğuduktan sonra nasıl bir kapta muhafaza etmek lazım? Son "son" sorum: sertleşen kurabiyeleri yumuşatmak ve yenebilir hale getirmek için bir yöntem var mı? Bu güzel tarifleri bizlerle paylaştığınız için de çok teşekkürler.

cekirdeksizuzum said...

merhaba,
fırınlar genelliklefarklı özelliklerde oluyor. bu nedenle en iyi pişme süresini bir kaç denemeden sonra kendiniz bulabilirsiniz. bahsettiğiniz o 5-6 dakika gerçekten çok kritik oluyor 1-2 dakikada bile kurabiyeler yana biliyor, başından ayrılmayıp, sürekli kontrol etmek lazım. sade kurabiyelerin pişip pişmediğini renklerinden anlamak kolay ama çikolatalılarda biraz sıkıntılı oluyor. ben bu kurabiyede keklerde uyguladığım kürdan testini yaptım. hafif batırdığımda kürdan kurabiyeye girmeyene kadar pişirdim. sertleşen kurabiyeleri yumuşatmak için maalesef bir yöntem bilmiyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Beni takip ettiğiniz ve yorum bıraktığınız için çok teşekkürler, sevgiler...