Geçen hafta Yiğit (ilkokul arkadaşı ve mühendis) internetimizi kablosuz internete çevirmek için bize geldi. Aslında daha önce yapmıştı ama ben aletin fişini radyasyon yayıyor diye çıkardığımdan program bozuldu ve tekrar yüklemek gerekti. Artık fişi çekmiyorum. Yiğit’in dediğine göre bundan bir şey olmazmış. TV izlerken internete bağlanmak için razı olduk artık.:)
E ustayı aç bırakmak olmaz, akşam yemeği için milföy kapaklı orman kebabı ve fırında ıspanak yaptım. Haftaiçi olduğu için oldukça pratik olan bu tarifleri seçtim.
Milföy kapaklı orman kebabı http://www.pisirelim.com/ sitesinden. Ben tarifi biraz değiştirdim. İşin kolayına kaçtım. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Fırında ıspanak eski tariflerimden, ona da buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler (3-4 kişilik)
½ kg kuşbaşı et
1 orta boy kuru soğan
zeytinyağı
domates ve biber salçası
1 kavanoz garnitür
tuz, karabiber, kırmızıbiber, keki
milföy hamuru
1 yumurta sarısı
1 kaşık süt
Soğanları ince kıyıp zeytinyağda çok az kavurun. 1 yemek kaşığından az domates salçası, onun yarısı kadar da biber salçası ekleyin. Baharatları da ekleyip, azıcık karıştırın. Son olarak etleri ekleyip, 1 çay bardağı kadar su koyup, düdüklüde pişirin. Tencerede de pişirebilirsiniz ama ben et yemeklerinde çabuk olması için genelde düdüklü kullanıyorum.
Etler piştikten sonra garnitürü ekleyip, karıştırın.
Milföy hamurlarını merdane ile fırın kabınızın büyüklüğüne göre açın. Fırın kabınızı ters çevirip, ağzı ile milföyü kesin.
Et ve garnitür karışımını fırın kaplarına koyun ve ağzını kestiğiniz milföylerle kapatın.
Milföy kapaklı orman kebabı http://www.pisirelim.com/ sitesinden. Ben tarifi biraz değiştirdim. İşin kolayına kaçtım. Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Fırında ıspanak eski tariflerimden, ona da buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler (3-4 kişilik)
½ kg kuşbaşı et
1 orta boy kuru soğan
zeytinyağı
domates ve biber salçası
1 kavanoz garnitür
tuz, karabiber, kırmızıbiber, keki
milföy hamuru
1 yumurta sarısı
1 kaşık süt
Soğanları ince kıyıp zeytinyağda çok az kavurun. 1 yemek kaşığından az domates salçası, onun yarısı kadar da biber salçası ekleyin. Baharatları da ekleyip, azıcık karıştırın. Son olarak etleri ekleyip, 1 çay bardağı kadar su koyup, düdüklüde pişirin. Tencerede de pişirebilirsiniz ama ben et yemeklerinde çabuk olması için genelde düdüklü kullanıyorum.
Etler piştikten sonra garnitürü ekleyip, karıştırın.
Milföy hamurlarını merdane ile fırın kabınızın büyüklüğüne göre açın. Fırın kabınızı ters çevirip, ağzı ile milföyü kesin.
Et ve garnitür karışımını fırın kaplarına koyun ve ağzını kestiğiniz milföylerle kapatın.
Yumurta sarısını sütle çırpıp, milföylerin üzerine sürün. Milföy kapaklarına çizikler atıp, kızarana kadar fırınlayın.
Kesilen milföylerin kenarından çıkan parçaları tekrar açıp yıldız kurabiye kalıbı ile kestim ve üzerine yumurta sürüp orman kebabı ile birlikte fırınladım. Fırından çıkan yıldızların ortasına da bademli yeşil zeytin koydum. Daha önce bu yıldızları kahvaltı için vişne reçeli koyarak yapmıştım. O versiyonu da burada.
9 comments:
Oldukça değişik ve lezzetli görünüyor. Yemek davetleri için çok güzel bir aternatif bence. Ellerine sağlık Özlem...
ellerine sdağlık çok güzel olmuş
çok teşekkür ederim...
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Bu arada eğer kabul edersen seni sobeliyorum.
teşekkür ederim hülya,
en kısa sürede sobeye cevap vereceğim, sevgiler...
valla fırında ıspanak deneysel olarak da gayet başarılı sonuçlar aldı,ellerine sağlık arkadaşım yine isteruk :)
Ben bu orman kebabına bayıldım desem yeridir. Paylaştığın için sağol, denenecekler listesinde yerini aldı bile. Ellerine sağlık!
seve seve yaparım erinçcim, her zaman bekleriz.
umarım siz de bizim kadar seversiniz defnecim, teşekkürler.
sevgiler...
Harika olmuştu, zevkle yedik :))
Aştın sen kendini de arkadaşım, BRAVO.
Post a Comment