Tuesday, March 4, 2008

PEYNİRLİ POĞAÇA



Tarif Sofra Dergisi’nden. Ben ölçüleri biraz değiştirdim ve kendi denediğim şekliyle yazdım. Mayalı poğaçaları daha çok sevmeme rağmen bu tarif benim çok hoşuma gitti.


Malzemeler

Hamuru için;


125 gr margarin
½ kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı maden suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için;
250 gr. beyaz peynir

Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

Margarini ocakta eritin. Ilıyınca yoğurma kabına alın. Sirke, maden suyu, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip, yoğurun. Yumuşak bir hamur olmalı.

Üzerine nemli bez koyup bir gece dolapta bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle açın ve içine beyaz peynir koyup, yuvarlayın. Elinizle biraz yassılaştırıp, yağlı kağıt serilmiş fırına dizin.

Yumurta sarısını sütle çırpıp, poğaçaların üzerine sürün. Çatalla çizik atıp, 170derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

4 comments:

Müge Hüner said...

Tarifi hemen not aldım, pastanedekiler gibi olduğunu tahmin ediyorum. İlk fırsatta deniycem.ellerine sağlık

gezicini said...

sirke ve maden suyu? cok farklı olmalı, deneyebilirsem denemek isterim. cok güzel, eline saglık!
sevgiler
gorki

Defne said...

Maden suyunu bilmem ama sirkeli poğaçanın güzel olduğunu deneyimle sabitlemiştim :). Maden suyunun katkısını da merak ettim doğrusu, bir dahaki sefere bu şekilde deneyeceğim Özlem'ciğim. Ellerine sağlık!
Sevgiler.

cekirdeksizuzum said...

çok teşekkürler, denemenizi tavsiye ederim ben çok sevdim.
sevgiler...