
Malzemeler
3 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 rendelenmiş havuç
200 gr. ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış siyah zeytin (ben hazır kullandım)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tutam nane
Yumurtaları çırpın. Yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpın. Un, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyip, karışana kadar çırpın. Havuç, beyaz peynir, zeytin ve naneyi ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp, üzerini düzeltin. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Bu arada haftasonu Eskişehir’deydik. Yol yakın olsa da yorucu oluyor. Bir kez daha Eskişehir’e hayran kaldık. Her şehre bir Yılmaz Büyükerşen lazım bence.
4 comments:
biliyormusun bu sabah bana tamda böyle bir tarif lazımdı...
neyse nasip değilmiş şimdi gördüm canım...
ellerine sağlık mutlaka banada beklerim...
sen kekleri getir, çaylar bende...
ben aldım bir dilim ellerine sağlık
Kahvalti icin cok guzel hemde tek tek pogaca yapana kadar keke gibi butun afiyet olsun..sevgiler
Canım nedense tuzlu kekleri daha çok seviyorum laf olsun diye değil cidden deneyeceğim :)
Post a Comment