Tuesday, April 15, 2008

PEYNİRLİ & ZEYTİNLİ KEK

Son zamanlarda sık sık yedik bu kekten. Tarif Canan’a (iş yerinden arkadaşım) ait. Hem onlara gittiğimizde yapmıştı hem de biz çok sevince yapıp iş yerine getirdi. En sonunda ben de denedim. Tuzlu kekleri seviyorum çünkü yapması poğaçaya göre daha kolay bence. Bu şimdiye kadar yediğim en güzel tuzlu kek. Bazılarında içi hamur kalabiliyor ama bunda öyle bir sorun olmuyor.

Malzemeler

3 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 rendelenmiş havuç
200 gr. ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış siyah zeytin (ben hazır kullandım)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tutam nane

Yumurtaları çırpın. Yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpın. Un, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyip, karışana kadar çırpın. Havuç, beyaz peynir, zeytin ve naneyi ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp, üzerini düzeltin. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Bu arada haftasonu Eskişehir’deydik. Yol yakın olsa da yorucu oluyor. Bir kez daha Eskişehir’e hayran kaldık. Her şehre bir Yılmaz Büyükerşen lazım bence.

4 comments:

Serpil said...

biliyormusun bu sabah bana tamda böyle bir tarif lazımdı...

neyse nasip değilmiş şimdi gördüm canım...

ellerine sağlık mutlaka banada beklerim...

sen kekleri getir, çaylar bende...

Ayse Pamuk said...

ben aldım bir dilim ellerine sağlık

Ferhanca said...

Kahvalti icin cok guzel hemde tek tek pogaca yapana kadar keke gibi butun afiyet olsun..sevgiler

Anonymous said...

Canım nedense tuzlu kekleri daha çok seviyorum laf olsun diye değil cidden deneyeceğim :)