Thursday, July 3, 2008

ÇİLEK SOSLU TATLI

Uşak'a gittiğimizde yengemiz yapmıştı bu tatlıyı. Ben çok sevdim ve hemen tarifini aldım. Geçen hafta Dilekler bize geldiğinde Dilekle birlikte yaptık. Sonra annemde misafirlerine yaptı. Herkesten tam not aldı.
Malzemeler

Pandispanya için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
¾ su bardağı un
¾ su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı şeker

Yumurta ve şekeri çırpın. Un, buğday, nişastası, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, malzemeler karışana kadar çırpın.

Yağlanmış kare borcama karışımı yayın. 175 derece fırında pişirin.

Ilıyan pandispanyayı süt ve şeker karışımı ile ıslatın.

Pandispanya sütü çekerken, vanilyalı pudingi pişirin. (Pudingin tarifinde 2,5 su bardağı süt diyordu ama ben 2 su bardağı süt ile pişirdim.)

Ilıyan pudingi pandispanyanın üzerine dökün ve düzeltin. Buzdolabında 4-5 saat bekletin.

Çilekleri rondodan geçirip, 2 kaşık şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Tatlıyı, üzerine bu sostan koyarak ve dondurma ile servis yapın.

3 comments:

ACIBADEM KURABİYESİ said...

Gerçekten çok hafif ve güzeldi, ellerine sağlık...

Dilek

Tijen said...

Ben de istiyorum bu tatlıdan!

diyalogyemekleri said...

mmm pasta gibi olmuş.ellerine sağlık.slmlar