Wednesday, November 29, 2006

FIRINDA KARNIBAHAR


Malzemeler
Ben karnıbaharı kızartma sevmiyorum eşim de yemeğini sevmiyor, ben de orta yolu bu tarifle buldum. Hem kızartma kadar ağır değil hem de kızartma kadar zahmetli değil:)

1 küçük karnıbahar
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
Yoğurt
Sarımsak

Karnıbaharları haşlayın. Un, yağ, sirke ve tuzu karıştırın, 3/4 su bardağı su ile bu karışımı bulamaç haline getirin. Haşlanmış karnıbaharları bulamaça batırıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.

No comments: