Thursday, November 30, 2006

ÖRGÜ BÖREK



Bu tarifi Sofra dergisinden aldım ve evlendikten sonra evimize ilk kez gelen misafirlere yaptım. Yaptığım yemeklerin gerçekten beğenilip beğenilmediğini misafirlerin tarifi almalarından anlıyorum. Herkes yemeklerin güzel olduğunu söylüyor ama nezaketen mi gerçekten mi anlamak için tarifi isteyip istemeyeceklerine bakıyorum:) Herkes bu böreğin tarifini aldı. Size de denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

3 yufka
ıspanak
soğan
havuç
sucuk
beyaz peynir
zeytinyağ
yumurta

İçi için:
Ispanakları küçük küçük doğrayın, soğanı kıyın. Doğranmış ıspanak, soğan ve beyaz peynirin yarısını karıştırın. Rendelediğiniz havuçları zeytinyağında biraz öldürün, başka bir kapta bu havuçlara kalan beyaz peyniri ekleyin. Sucuğu rondoda kıyma gibi olacak şekilde kıyın.
Hazırlanması:
Yufkaları dört üçgen parçaya bölün. 1. yufkanın üçgen parçalarına ıspanaklı harcı koyun ve sigara böreği gibi sıkı bir şekilde sarın. (uç kısımların yapışması için yufkaların uçlarını ıslatın)
2. yufkanın üçgen parçalarına havuçlu harcı, 3. yufkanın parçalarına ise sucuklu harcı koyarak aynı şekilde sarın.
Bir ıspanaklı, bir havuçlu, bir sucuklu parçaya saç örgüsü şekli verin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun. Üzerlerine yumurtanın sarısına biraz zeytinyağı ekleyip, sürün.
170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

No comments: