Monday, December 4, 2006

ŞEKİLLİ BİSKÜVİ


Bu tarifle iki fırın tepsisi kadar bisküvi çıkıyor. Bayatlar diye endişelenmeyin, çok uzun süre bayatlamadan kalabiliyorlar.
Eşim ve ben bisküvileri işyerine götürüp ara öğünlerde yiyoruz. Çocukların beslenmelerine koymak için de iyi olabilir.
Malzemeler
1 paket margarin (yumuşak)
1 yumurta
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ayva büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla iki cm kalınlığında açıp kalıpları üzerine koyarak istediğiniz şekli çıkarın. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Çok çabuk yanabiliyor, pişirirken sık sık kontrol edin.

No comments: