Friday, December 8, 2006

TAHİNLİ ÇÖREK


Malzemeler
Hamur için;
3 su bardağı un
1 paket toz maya
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
İçi için;
Tahin
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı çekilmiş/dövülmüş ceviz içi
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun ve üzerine nemli bez örterek 30-40 dakika dinlendirin.
Cevizleri (küçük küçük olacak şekilde ama toz gibi olmasınlar, ağza gelmeleri için) rondodan geçirin veya dövün. Kimyonu ekleyin.
Dinlenen hamurdan elma büyüklüğünde alın, merdane ile açın. İçine ince bir tabaka olacak şekilde tahin sürün ve ceviz-kimyon karışımını serpin. Rulo yapıp, iki parmak genişliğinde kesin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, ısıtılmış fırında pişirin.

No comments: