Wednesday, March 28, 2007

HİNDİSTANCEVİZLİ KURABİYE


Son zamanlarda yeni bir şeyler pişiremedim. Üzerimde bir tembellik var. Pazartesi ve Çarşambaları pilatese gitmem de bunda etkili oldu. Spordan çıkıp eve gidince hiçbir şey yapacak halim kalmıyor. Ama kararlıyım bu hafta yeni şeyler deneyeceğim. Bu kurabiyeleri misafir geldiğinde annem yapıp getirmişti. Bu tarif annemden. Gerçi çoğu şeyi annemden ögreniyorum ama kendim yapıp öyle bloga koyuyorum.
Malzemeler
2 yumurta
250 gr margarin
6 yemek kaşığı şeker
10-11 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
2 fişek hindistan cevizi (Fişekle uzun ince paketteki hindistan cevizlerini kastediyorum. İki küçük pakette diyebiliriz)
Margarini oda sıcaklığında bekletin. Malzemelerden 1 yumurtanın beyazını ve 1 hindistan cevizini ayırıp, kalan malzemeleri yumuşayan margarine ekleyip yoğurun. Hamura kurabiye şekli verip önce ayırdığınız yumurtanın akına sonra hindistan cevizine batırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

2 comments:

MorKoyun said...

Ben geldim:) Bu kurabiyeler benim de annemin favorisidir, sasmaz hep cok guzel olur, ne fazla kuru ne fazla yumusak. Resmi gorunce paylasayim istedim:) sevgiler..

cekirdeksizuzum said...

Hoşgeldin... ziyaretin için teşekkürler, her zaman beklerim.
Sevgiler