Friday, March 16, 2007

KAŞARLI PATATES

Geçen haftasonu İstanbul'a gittik. İki gün de işten izin alınca dört günlük keyifli bir kaçamak oldu bizim için. Eşim ve benim kuzenlerimiz İstanbul'da yaşıyor ve ne yazık ki çok sık görüşemiyoruz. Eşimin kuzeni Evrim Abla şu anda 6 aylık hamile. Biz bu mutlu haberi aldıktan sonra bile çok istememize rağmen bir türlü gidememiştik. Bu gidişimizle hem bebeği kutladık, hem kuzenlerle hasret giderdik, hem de İstanbul'u gezdik. Bir de havalar güzel olsaydı. Şansımıza hep kapalıydı hava.

Cumartesi günü kahvaltı için ben bu patatesleri yaptım. Bloga yazacak birikmiş tariflerim olmasına rağmen, belki haftasonu siz de denersiniz diye bu tarife öncelik vermek istedim.
Malzemeler
Patates
Kaşar
Tereyağ
Zeytinyağ
Tuz, kırmızı biber, karabiber
Patatesleri kızartmalık doğrayın. Teflon tavaya çok az zeytinyağ koyup, patatesleri de tavaya alın. Baharatları ekleyip karıştırın. Biraz su ilave edin. Ara ara karıştırarak ve gerektiğinde su ilave ederek pişirin. Patatesler pişince aralara küçük parçalara bölünmüş tereyağlar koyup, karıştırın. (Zeytinyağı daha fazla koyup tereyağ eklemeyebilirsiniz) Kaşarları dilimleyip, üzerine koyun. Kaşarlar eriyince ocaktan alın.

2 comments:

aslı'nın mutfağı said...

Merhaba! Patateslerinizi çok sevdim.. Aynı yöntemle ben de pişiriyorum patatesleri fakat kaşar peyniri hiç aklıma gelmemişti, teşekkürler!

durutarifler said...

Ben yarın bu taridi mutlaka deneyeceğim. Oğluşum bayılır patatese