Thursday, April 19, 2007

# 21 TAVUK YE

Bu ayki etkinlik için benim tariflerim kızarmış tavuk butları ve tavuk salatası. Aslında ben daha fazla tarif vermeyi planlıyordum ama mümkün olmadı. Diğer tariflere www.yemekaski.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Tavuk salatasını da aslında etkinlikten daha önce yapmıştım ama tam yayımlamayı düşünürken etkinliğin konusunu farkedip bugün için sakladım. Çiğköfte partisi konulu yazıda masanın üzerindeki mezelerden biri tavuklu salata.

Tavuk Salatası


Malzemeler

1 tavuk ğögsü
5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızı biber

Tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyin. Tuz ve karabiber atıp, karıştırın. Sarımsakları dövüp, yoğurt ve mayonez karışımına ekleyin, tavukların üzerine döküp iyice karıştırın. Ben ağır olmaması için mayonezi az yoğurdu bol kullanıyorum. Siz zevkinize göre oranlayabilirsiniz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Kızarmış Tavuk Butları



Bu tarif Menşure'nin İngiltere'deyken aldığı tavuk yemekleri ile ilgili bir yemek kitabından. Etkinlik de yazabileceğim değişik bir tarif bulmam için bana getirmişti. Ben en pratiklerinden olan bu tarifi denedim.

Malzemeler

5 tavuk budu
1 limon
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
tuz, karabiber, kırmızı biber

Butları yıkayıp kurulayın. Bıçakla üstlerine bir iki çizik atıp, fırın tepsisine alın ve üzerlerine yarım limon sıkın.

Çukur bir kapta yoğurt, dövülmüş sarımsak, zeytinyağ, kalan yarım limon ve baharatları karıştırın. Tavukların üzerine döküp, bir gece fırında bekletin. Ertesi gün önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

4 comments:

Anonymous said...

canım salatada butlarda nefis...benim butları görmek istersen beklerim....

serinmavi said...

eline sağlık,çok güzel görünüyor...selamlar....

cekirdeksizuzum said...

Çok teşekkürler... Her zaman beklerim

aslı'nın mutfağı said...

Butlar iştah açıcı görünüyor gerçekten de, elinize sağlık.. Yalnız aklıma takıldı, bir gece fırında bekleyince bozulmuyor mu tavuk, ya da ağırlaşmıyor mu? Bir anda annemin "aman sakın dışarda yemek bırakma" tembihleri kulaklarımda çınladı da :)