Thursday, April 12, 2007

KIYMALI MAKARNA


Canımız mantı istediğinde ama mantı yapmaya üşendiğimizde veya evde yemek yoksa ve annem yorgunsa Babam bu yemeği yapar.

Cuma akşamı Evren ve Dilek iş çıkışı bize yemeğe geldiler. İş çıkışı olduğu için pratik bir şeylere ihtiyacım vardı. Ben de babamın spesiyalini yapmaya karar verdim. Aslında en önemli kısmını yine Babam yaptı. Bir gün önceden kıymalı sosu hazırlayıp verdi.

Yemekten sonra Demet ve Harun da bize katıldılar. Tabu oynadık. Çok keyifli bir akşam oldu.

Malzemeler

1 paket fiyonk makarna
750 gr kıyma
2-3 adet domates
4-5 sivri biber
1 kuru soğan
salça
zeytinyağ
tereyağ
tuz, karabiber, kırmızıbiber
maydonoz
yoğurt
sarımsak

Tencereye biraz yağ koyun. Küçük küçük doğradığınız soğanları ve biberleri biraz çevirip kıymayı ekleyin. Kıymanın rengi değişince domates ve salça ekleyip, pişirin. Sosun çok koyu olmaması gerekiyor. Bu nedenle kontrol ederek ara ara su ekleyin.

Makarnayı haşlayın. Suyunu süzdükten sonra tencereye tereyağı koyup, makarnayı karıştırın.

Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, tabakların altına koyun. Üzerine makarnayı en üste de kıymalı sosu koyun. Maydonoz ile süsleyip servis yapın. Yanında turşu ve kırmızı kuru soğanla yemenizi tavsiye ederim.

No comments: