Sibel Hanım ( daha önce şuruplu kurabiye ve marmelatlı ile kalpli kurabiye tariflerini vermiştim) bu pastayı haftasonu yapmış. Yine süper olmuş. Sağolsun fotoğrafını da çekmiş. Bana da yayımlamak düştü.
Malzemeler
Malzemeler
1 sade hazır pasta
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 silme yemek kaşığı pirinç unu
5 silme yemek kaşığı şeker
1,5 silme yemek kaşığı un
1/2 kg süt
1 yumurta
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı margarin
1 paket tart jöle
3-4 kivi
1-2 muz
Süttten yarım su bardağı kadar ayırıp, şeker hariç diğer malzemelerle birlikte pişirin. Katılaşınca şekeri koyup karıştırın. (Şekeri sonradan koymak muhallebinin dibinin tutmamasını sağlıyormuş.) Vanilyayı ekleyin. Margarini ekleyip ocaktan alın.
Muhallebi soğurken ayırdığınız sütle krem şantiyi çırpın. Muhallebiyi de çırpıp, krem şantiyi muhallebiye ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.
Pastanın tek katını servis tabağına alıp, kremanın yarısını sürün. Üstüne muzları doğrayıp, pastanın diğer katını koyun ve kalan kremayı sürün. Üzerini krem şanti ve kivi ile süsleyin. Tart jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp, pastanın üzerine dökün.
Ben en kısa zamanda bu pastayı çilekle denemeyi düşünüyorum.
3-4 kivi
1-2 muz
Süttten yarım su bardağı kadar ayırıp, şeker hariç diğer malzemelerle birlikte pişirin. Katılaşınca şekeri koyup karıştırın. (Şekeri sonradan koymak muhallebinin dibinin tutmamasını sağlıyormuş.) Vanilyayı ekleyin. Margarini ekleyip ocaktan alın.
Muhallebi soğurken ayırdığınız sütle krem şantiyi çırpın. Muhallebiyi de çırpıp, krem şantiyi muhallebiye ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.
Pastanın tek katını servis tabağına alıp, kremanın yarısını sürün. Üstüne muzları doğrayıp, pastanın diğer katını koyun ve kalan kremayı sürün. Üzerini krem şanti ve kivi ile süsleyin. Tart jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp, pastanın üzerine dökün.
Ben en kısa zamanda bu pastayı çilekle denemeyi düşünüyorum.
No comments:
Post a Comment