Tuesday, April 3, 2007

PEYNİRLİ KABAK




Artık akşam yemeklerini mümkün olduğunca hafif yemeye karar verdik. Haftada bir akşam mutlaka annemlere gidiyoruz, bir iki akşam da dışarıda yeniyor, bari evdeyken hafif yiyelim diyoruz. O yüzden evdeyken genellikle sebze yapmaya çalışıyorum. Dün, evde hiç bir şey olmadığından alışveriş yapmam gerekiyordu. Salı günleri eve yakın bir pazar olduğunu öğrenince marketten almak yerine pazara gitmeyi tercih ettim. Pazar markete göre hem daha ucuz oluyor hem de en önemlisi sebze ve meyveler çok daha taze oluyor.
Pişirmek üzere kabak aldım. Normalde kabağı küp küp doğrayıp klasik pişiriyorum ama Ufuk pek bu yemeği sevmiyor. Bu sefer Ufuk'un da sevebileceği değişik bir şeyler yapmaya karar verdim ve Oktay Usta'nın tarifini denedim. Oldukça başarılıydı ve amacına ulaştı. Ufuk çok sevdi.

Malzemeler

2 büyük kabak
Beyaz peynir (yarım kalıp kadar)
Rendelenmiş kaşar peyniri
Zeytinyağ
3 adet domates (ben tembellik yapıp bir kutu hazır doğranmış domates kullandım)
Fesleğen, karabiber, kırmızı biber

Kabakları soyup, önce enlemesine sonra boylamasına bölün. Tatlı kaşığı yardımıyla ortalarını çıkarıp, kayık şekli verin. Kaynayan suda hafif yumuşayana kadar 10-15 dakika haşlayın.
Kabaklar haşlanırken, beyaz peynirleri ezin. Küp küp doğradığınız bir domatesi veya benim gibi hazır domates kullanıyorsanız 3-4 kaşık doğranmış domatesi peynire ekleyin. Üzerine zeytinyağ gezdirip, baharatları ekleyin.

Haşlanan kabakları tabanını zeytinyağladığınız borcama alın. İçlerini peynirli harçla doldurup, üzerlerine kaşar serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Bu sırada, kalan domatesleri küp küp doğrayın ve sarımsakla kaynatın. Tabakların altına bu domatesli sosu yayıp, üzerine kabakları koyarak servis yapın.

2 comments:

Anonymous said...

Annem buna kabak sandal sefası der ay ne çok yapardı bak evlendik unuttuk iyi oldu gördüğüm bende yapayım canım sevgiler

cekirdeksizuzum said...

süpermiş ismi çok da havalı ben de bu ismi kullanacağım artık:)