Friday, June 22, 2007

PEYNİRLİ TOPLAR

Cuma günleri kahvaltı önerileri yazmak çok hoşuma gitti. Peynirli topları geçen hafta kahvaltıya gelen arkadaşlarımıza yapmıştım. Hem tadı güzel hem de çok şık duruyorlar. Tarif Lezzet Dergisinden.

Malzemeler
12 kepekli tost ekmeği
süt
zeytin ezmesi
100 gr lor peyniri
100 gr beyaz peynir
1 kutu labne peyniri

Süslemek için,
susam
maydonoz
kırmızı pul biber

Muffin kalıbını yağlayın. Ekmekleri sütle ıslatıp, merdane ile bastırarak inceltin. (Merdaneyi hafifçe bastırmaya çalışın yoksa ekmekler merdaneye yapışıp parçalanabiliyor.) Üstlerine ince bir tabaka zeytin ezmesi sürüp muffin kalıbına yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında ekmekleri hafif kızartın.
Ekmekler kızarırken peynirleri karıştırın. Ekmeklerin içine sığacak büyüklükte toplar hazırlayın. Tabaklara koyduğunuz susam, maydonoz ve kırmızı biberin üzerinde topları yuvarlayın. Ekmekleri soğuduktan sonra muffin kalıbından çıkarın. İçlerine hazırladığınız topları yerleştirin.

10 comments:

Anonymous said...

merhaba

peynirli toplardan çok hoşlandım yapamam gerektiğini düşündüm :):):)
ellerine sağlık sevgiler

cekirdeksizuzum said...

Çok teşekkür ederi. Bence de yap pişman olmazsın. Sevgiler

Anonymous said...

Bu toplar harikaydı :))

Ellerine sağlık karıcım :))

Anonymous said...

merhaba,

ellerinize sağlık.Benim de ayıla bayıla yediğim bir kahvaltı alternatifidr...

sıcacık sevgiler...

cekirdeksizuzum said...

teşekkür ederim hayatım, yine yaparım:)

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Zerrincim...
Bu benim ilk denememdi ama artık sık sık yapacağım.
Sevgiler

bembi said...

pratik ve lezzetli görünüyorlar :)) eline sağlık!

cekirdeksizuzum said...

Çok teşekkürler Bembi...

Deniz said...

eline sağlık, pek cici görünüyor :) sendeki bu enerji bana örnek oldu... yeni yemek fikirlerine kapalı biri olarak, çekirdeksizüzüm uygulamalarını denemeye başlıyorum.

cekirdeksizuzum said...

Teşekkürler Deniz,
Umarım uygulamalardan da memnun kalırsın ve hevesin kırılmaz.
Sevgiler...