Monday, July 9, 2007

CEVİZLİ SUSAMLI KURABİYE



Misafir menüsünden tariflere devam.

Bu kurabiyelerden iş yerine de getirdim ve herkes çok sevdi. Onlar da tarifi sabırsızlıkla bekliyorlardı. Bu malzemelerden oldukça fazla kurabiye çıkıyor. Biz çok fazla tüketemeyiz diyorsanız yarım ölçü yapabilirsiniz. Gerçi kolay kolay bayatlamıyorlar.

Yağı biraz çok bir kurabiye ama ne yazık ki bu zararlı şeyler de her zaman daha lezzetli.

Malzemeler

1 paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı susam
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarısı içine beyazı yüzüne)
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un


Üzeri için,
yumurta akı
susam


Bütün malzemeleri karıştırın ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayıp üzerlerine hafifçe bastırın. Yassı olmaları gerekiyor.
Önce yumurta akına sonra susama batırın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

2 comments:

mensure said...

Kesinlikle nefis. Yedik ve hepimiz bayıldık. Hemen denenecekler arasında.

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim Menşurecim, afiyet olsun.