Friday, July 13, 2007

YE#24 - LİMON BULUTU

Ne yalan söyleyeyim aslında ben limonlu tatlıları pek sevmem. Bunu da sırf etkinlik için yapmıştım ama ben de sevdim. Bu sıcak günlerde soğuk soğuk çok güzel oldu. Diğer limonlu tariflere limon çiçeğinin sitesinden ulaşabilirsiniz.

Malzemeler

1 kutu limon jölesi
2 poşet krem şanti
1 limon


Limon jölesini arkasındaki tarife göre, krem şantiyi de arkasında yazandan biraz daha az sütle hazırlayın. Limon suyu, jöle ve krem şantiyi karıştırın. Islattığınız çukur bir kaba dökün ve donana kadar buzlukta bekletin. Ben bir gece beklettim. Ters çevirip servis yapın. Borcama döküp kare dilimler halinde de servis yapabilirsiniz. Annem geçen gün borcama dökmüştü. O da güzel olmuş.

Ben tupperware prenses tacına döktüm. İş yerinden arkadaşım Derya hediye etmişti, ne zamandır kullanmak istiyordum. Orta kısmını çıkardığınızda tatlı pıt diye düşüyor. Çok kullanışlı ve şık.


12 comments:

Noni said...

Resme bakınca mümkün değil yapamam dedim ama tarif ne kadar basitmiş haftasonu mutlaka deneyeceğim belki limon yerine çilek jölesi kullanırım, blogunu tavsiye ettiğin için çok teşekkürler :)

Devletsah said...

Ben de çok ama çok benzer bir tarifle limon-ye'ye katılacaktım... Ufacık bir fark var. Pazartesi bakarsın artık...

cekirdeksizuzum said...

Gerçekten basit bir tarif Noni. Çilek jölesi iyi fikir nasıl olduğunu bana da haber ver.

Sevgili Devletşah, benim denediğim pek limonlu tarif yok aslında. Bir bu bir de senin limonata tarifin:) Eminim çok hoş bir fark yaratmışsındır. Sevgiler...

limoncicegi said...

Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim. Çok güzel bir etkinlik oldu bence. Senin de ellerine sağlık.
Sevgiler...

sahra said...

Güzel gürünüyor ve az farklı gerçekten. Ellerine sağlık...

ACIBADEM KURABiYESi said...

Çok güzel görünüyor rüya gibi... Evren de görünce bu ne güzel olmuş yaaa dedi:) Eline sağlık...

cekirdeksizuzum said...

Teşekkür ederim, size de yaparım.

Tijen said...

Biliyor musun bugünlerde bizim çekirdeksiz üzümler olmak üzere. Henüz tam tatlanmadılar ya yine de yaz sonunun o ballı lezzetleri gelmek üzere.
Ellerine sağlık!
Tijen

cekirdeksizuzum said...

Ne güzel dalından yemenin keyfi bir başkadır.
Teşekkürler...

Anonymous said...

annem verdi bu kabı ben sadece kısır ve patates salatasında kullanmıştım bunu yarın yapıcam süpersin ya

cekirdeksizuzum said...

Kısır ve patates salatası da iyi fikir, ben de onları deneyeyim.
Sevgiler...